Jean Leon Vinya La Scala

El restaurant fundat per Jean Leon a Beverly Hills que dona nom a aquest Gran Reserva sempre va ser un punt de trobada per a artistes i ànimes inconformistes.

En l’obra que il·lustra l’anyada 2018, Assumpció Mateu ens transporta al cor del Mediterrani a través de cal·ligrafies, símbols i vestigis ancestrals. Una composició de tons blaus i terres, que evoca la unió entre cultures i la força de l'essencial, capturant la riquesa natural i espiritual del nostre entorn.

Un Gran Reserva certificat com a ‘Vi de Finca Qualificada’, la màxima distinció atorgada per la Generalitat de Catalunya, que avala la seva procedència d’una parcel·la única plantada el 1963. Una vinya singular, el microclima i els sòls argil·localcaris de la qual permeten expressar tot el potencial del cabernet sauvignon, donant lloc a un vi intens, complex i d’una gran elegància, amb tanins rodons, estructura ferma i un final llarg i persistent.

DO Penedès
93 punts
James Suckling
Cabernet Sauvignon
Espanya
3055 Chardonnay
Origen

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com a Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela.

El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer a elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i a obtenir el reconeixement de 'Vi de Finca Qualificada' al Penedès, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya.

Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l'anyada 2012 i s'exporten a més de 40 països.

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document