Forcada

JOIA ENOLÒGICA ANCESTRAL 

El projecte de recerca més apassionant en què estem immersos és la recuperació de varietats ancestrals. El va iniciar Miguel A. Torres a principis de la dècada de 1980 amb la intenció de descobrir ceps supervivents a la fil·loxera que havia devastat la vinya europea a finals del segle XIX. Avui, la cinquena generació està impulsant aquest projecte amb força amb l'ambició d'elaborar vins únics a partir de varietats oblidades que siguin capaces d'emocionar. Són petites joies enològiques que també destaquen per la seva resistència a la sequera i les altes temperatures, cosa que les fa especialment interessants en el nou escenari climàtic. De les més de 50 varietats recuperades a dia d'avui, n'hi ha sis que acaparen la nostra atenció. Una d'elles és la forcada, varietat blanca, molt aromàtica i d'acidesa marcada, amb la qual s'elabora aquest monovarietal de producció molt limitada.  

DO Penedès
Forcada
94 punts
Wine Enthusiast
Forcada
Origen

Forcada, autoritzada pel Consell Regulador del Penedès, està plantada en dues de les nostres finques situades a l'Alt Penedès, a la subzona dels Alts d'Ancosa: a Mas Palau, al municipi de Santa Maria de Miralles, a 550 metres d'altura, i a Les Escostes, a La Llacuna, una vinya antiga de terrasses i murs de pedra seca recuperada l'any 2020 i situada a 700 metres d'altura en el seu punt més alt, per buscar els límits de maduració d'aquesta varietat. 

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document

Reconeixements

Wine Enthusiast

Forcada 2019

94 punts  

Wine Enthusiast

jamessuckling.com

Forcada 2019

90 punts  

JamesSuckling.com 

Robert-Parker-Wine-Advocate

Forcada 2016

92 punts  

Wine Advocate 

Decante

Forcada 2015

91 punts  

Decanter