Fransola

EL COLOR DE LA VINYA 

Els millors vins s'obtenen tot escoltant la natura. Aquesta és la raó per la qual fa més de quaranta anys es va triar l'entorn privilegiat de Fransola, finca històrica situada en una de les terres més altes del Penedès. Les seves nits fredes i els seus dies temperats proporcionen un clima excel·lent per al conreu de la vinya, i regalen els raïms més bons de sauvignon blanc amb els quals s'elabora aquest vi elegant i equilibrat, enriquit amb una criança parcial en botes de roure. 

DO Penedès
Sauvignon Blanc
91 punts
JamesSuckling.com
Fransola
Origen

A les terres altes del Penedès, a la subzona dels Alts d'Ancosa, hi ha la finca de Fransola, on es conreen 25 hectàrees de sauvignon blanc (destinades a l'elaboració del vi Fransola), riesling i forcada. La vinya està situada a 550 metres d'altitud, al municipi de Santa Maria de Miralles. Això, juntament amb els sòls argilenc-calcaris profunds, amb un drenatge moderat i alta capacitat de retenció d'aigua, permeten el desenvolupament òptim d'aquestes varietats blanques, de les quals s'elaboren vins de gran expressió aromàtica. 

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document

Reconeixements

jamessuckling.com

Fransola 2022

91 punts  

JamesSuckling.com

jamessuckling.com

Fransola 2021

92 punts  

JamesSuckling.com

international wine challange

Fransola 2020

92 punts

International Wine Challenge 

Mundus Vini Concurso

Fransola 2019

Medalla de Oro

Mundus Vini