Fransola
EL COLOR DE LA VINYA
Els millors vins s'obtenen tot escoltant la natura. Aquesta és la raó per la qual fa més de quaranta anys es va triar l'entorn privilegiat de Fransola, finca històrica situada en una de les terres més altes del Penedès. Les seves nits fredes i els seus dies temperats proporcionen un clima excel·lent per al conreu de la vinya, i regalen els raïms més bons de sauvignon blanc amb els quals s'elabora aquest vi elegant i equilibrat, enriquit amb una criança parcial en botes de roure.
A les terres altes del Penedès, a la subzona dels Alts d'Ancosa, hi ha la finca de Fransola, on es conreen 25 hectàrees de sauvignon blanc (destinades a l'elaboració del vi Fransola), riesling i forcada. La vinya està situada a 550 metres d'altitud, al municipi de Santa Maria de Miralles. Això, juntament amb els sòls argilenc-calcaris profunds, amb un drenatge moderat i alta capacitat de retenció d'aigua, permeten el desenvolupament òptim d'aquestes varietats blanques, de les quals s'elaboren vins de gran expressió aromàtica.
DO Penedès
Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls.