Mas La Plana

Anyada 2019

LA LLEGENDA VESTIDA DE NEGRE 

Fruit de la visió i determinació de Miguel A. Torres, Mas La Plana va irrompre a l'escena internacional l'any 1979 en vèncer, amb la primera anyada de 1970, els grans cabernets del món a les Olimpíades del Vi de Gault & Millau, celebrades a París. Així va néixer la llegenda d'un vi que va suposar un canvi de paradigma en aquella època i ens va marcar el rumb en l'elaboració de vins de gamma superior procedents de vinyes pròpies. Amb el temps ha evolucionat fins assolir avui el seu punt òptim d'expressió, gràcies al bon arrelament i equilibri dels ceps vells de cabernet.  

Antologia Miguel Torres 

L'Antologia Miguel Torres sintetitza la nostra essència com a Família Torres i representa la unió harmoniosa de la natura i la bona feina dels nostres enòlegs. Són els nostres vins més emblemàtics, que hem seleccionat per la singularitat del seu origen i la seva elaboració exclusiva. Cinc vins que comparteixen discurs atès que representen fidelment la vinya on neixen i l'esforç per atorgar una identitat única a cada un.  

DO Penedès
Cabernet Sauvignon
95 punts
JamesSuckling.com
Mas la Plana

Finca Mas La Plana

Situada al cor del Penedès, a la subzona dels Turons de Vilafranca, i delimitada pel riu Foix i la riera de Llitrà, la vinya de 29 hectàrees es distribueix en deu parcel·les i dos nivells, amb sòls argilosos a la part baixa i predomini de margues a la part alta. Aquí els ceps vells de cabernet, plantats a la dècada dels seixanta, han arrelat bé i produeixen vins equilibrats, influïts també pel clima mediterrani. Avui Mas La Plana és un ecosistema natural ple de vida gràcies a la viticultura regenerativa l'objectiu de la qual és recuperar la fertilitat natural del sòl, evitar la seva erosió i fomentar la biodiversitat. Alhora també augmenta la capacitat de la vinya d'absorbir CO2 atmosfèric, cosa que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.  

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document

Reconeixements

jamessuckling.com

Mas La Plana 2019

95 punts

JamesSuckling.com

Wine Enthusiast

Mas La Plana 2018

95 punts

Wine Enthusiast

Decante

Mas La Plana 2017

97 punts

Decanter Wine Awards

Proensa

Mas La Plana 2016

98 punts

Proensa