Waltraud

DOLÇA RARESA  

Waltraud és el paradigma de l'art en el vi; no només porta el nom de la dona que va inspirar el vi, sinó que també plasma la seva obra a l'etiqueta. Ella és Waltraud Maczassek, artista alemanya i esposa de Miguel A. Torres, que va decidir elaborar un vi elegant en el seu honor, amb varietats alemanyes, concretament la riesling, una de les varietats blanques més apreciades per la seva potència aromàtica, plantada a l'Alt Penedès.  

DO Penedès
Riesling
90 punts
Guía Peñín
waltraud
Origen

A les terres altes del Penedès, a la subzona dels Alts d'Ancosa, hi ha la finca de Fransola, on es conreen 25 hectàrees de sauvignon blanc (destinades a l'elaboració del vi Fransola), riesling i forcada. La vinya està situada a 550 metres d'altitud, al municipi de Santa Maria de Miralles. Això, juntament amb els sòls argilenc-calcaris profunds, amb un drenatge moderat i alta capacitat de retenció d'aigua, permeten el desenvolupament òptim d'aquestes varietats blanques, de les quals s'elaboren vins de gran expressió aromàtica. 

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document

Reconeixements

Guía Peñín

Waltraud 2020

91 punts  

Peñín 

guía de vinos gourmets

Waltraud 2018

93 punts

Cuadro de Honor Grupo Gourmets 

Decante

Waltraud 2018

92 punts

Plata Decanter Wine Awards 

Mundus Vini Concurso

Waltraud 2017

Medalla de Oro  

Mundus Vini