Clos Ancestral Blanc

PRESERVEM LA HISTÒRIA, PROTEGIM LA TERRA

Des de principis dels anys 80, treballem en la recuperació de varietats ancestrals per contribuir a recuperar el patrimoni vitícola de Catalunya i cercar solucions enfront del canvi climàtic. Amb el temps, hem constatat que algunes d'elles, a més de mostrar un gran potencial enològic, són extremadament resistents a les altes temperatures i a la sequera. És el cas de la forcada, la primera varietat blanca prefiloxérica recuperada i vinificada, el cupaje es completa amb un petit percentatge de la varietat autòctona xarel·lo, que contribueix a la complexitat aromàtica del vi amb notes cereals i reforça la seva identitat territorial.   

DO Penedès
Forcada
Xarel·lo
91 punts
JamesSuckling.com
Clos Ancestral Blanco
Origen

Finca Mas Palau, una vinya de sòls argilenc-calcaris profunds de color vermellós, situat a més de 500 metres d'altura, a l'Alt Penedès, lluny de la influència marítima.

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document