Clos Ancestral Blanco

PRESERVEM LA HISTÒRIA, PROTEGIM LA TERRA

Des de principis dels anys 80, treballem en la recuperació de varietats ancestrals per contribuir a recuperar el patrimoni vitícola de Catalunya i cercar solucions enfront del canvi climàtic. Amb el temps, hem constatat que algunes d'elles, a més de mostrar un gran potencial enològic, són extremadament resistents a les altes temperatures i a la sequera. És el cas de la forcada, la primera varietat blanca prefiloxérica recuperada i vinificada, el cupaje es completa amb un petit percentatge de la varietat autòctona xarel·lo, que contribueix a la complexitat aromàtica del vi amb notes cereals i reforça la seva identitat territorial.   

 

DO Penedès
Forcada
Xarel·lo
Clos Ancestral Blanco
Origen

Finca Mas Palau, un viñedo de suelos arcilloso-calcáreos profundos de color rojizo, situado a más de 500 metros de altura, en el Alt Penedès, lejos de la influencia marítima. 

DO Penedès

Con 2.700 años de historia vitivinícola a sus espaldas, lo que la convierte en la región vitivinícola más antigua de Catalunya, la DO Penedès es amplia y abierta y se extiende a lo largo de una franja del territorio entre mar y montaña, a medio camino entre Barcelona y Tarragona. La influencia del sol y del mar mediterráneo hacen del Penedès un territorio privilegiado para el cultivo de la vid. De su singularidad nace la diversidad de los vinos DO Penedès. Mil sabores y aromas son el fruto de las diferencias climáticas, paisajísticas y de sus suelos. 

Document