VINS BLANCS PER GAUDIR DEL BON TEMPS

29 maig 2023
Vinos blancos

Elegància i frescor varietal  

Familia Torres aposta per cinc vinc blancs tant diferents entre si com imprescindibles. Cinc referències amb personalitat pròpia per temperar els paladars.  

 

Sons de Prades
Amics prenent una copa de vi blanc en una terrassa. 
 

Clos Ancestral Blanc (DO Penedès) 

L'última incorporació a la família és el resultat del projecte de recuperació de varietats ancestrals iniciat fa més de tres dècades. Varietats que han donat mostres d'un gran potencial enològic i una resistència natural als efectes del canvi climàtic.  

Així, la forcada és una de les varietats blanques prefil·loxèriques vinificades, i s'alia amb la xarel·lo autòctona per donar forma i sentit a un vi absolutament indubtable.  
 

"Forcada és una varietat que ens ajuda a recuperar la nostra herència vitivinícola i és molt interessant des del punt de vista enològic, sobretot perquè manté una acidesa excel·lent, fins i tot en anyades càlides". Miguel Torres Maczassek.

 

Clos Ancestral Blanc 2022, vi ecològic; vesteix de groc pàl·lid, net i lluminós. Delicat i seductor ofereix una simfonia d'aromes fruiteres (llimona, aranja, mandarina). En boca és fresc, vivaç, sucós i amb polpa fina. L'aportació de xarel·lo li atorga aquell record herbaci que ens ancora a casa. 

 

Clos Ancestral Blanco
Clos Ancestral Blanc, elaborat amb les varietats forcada i xarel·lo, propietat de Familia Torres.  

 

Celeste Verdejo (DO Rueda) 

En la cerca constant de l'excel·lència singular i en un afany incansable de mostrar en els vins l'essència de cada zona vitivinícola, al celler inicial de Fompedraza (DO Ribera del Duero), se li sumen un emplaçament nou a Villafranca del Duero, un espai únic a la regió de la DO Rueda. 

 

A la vista ens sedueixen les tonalitats daurades pàl·lides, records d'or límpid i viu.  Brillant. En nas es mostra intens i embriagador, on destaquen les notes varietals del fonoll, l'ametlla verda i els cítrics; tot sobre un llit aromàtic de flors blanques. En boca ve de pressa, ferm però sedós; amable i carnal (mango i préssec), i deixa un camí d'acidesa elegant que allarga la longitud de boca. 

 

Celeste Verdejo 2020 és pura frescor vegetal i versatilitat. Òptim per a la companyia gastronòmica, bé com a aperitiu, o acompanyant tota mena de plats de tall verd, com ara amanides; a més de trobar el seu lloc i acomodament entre plats de peix i/o marisc. 

 

Celeste Verdejo
Celeste Verdejo, de la DO Rueda, està elaborat amb la varietat verdejo.  

 

Fransola (DO Penedès) 

A les vinyes altes del Penedès trobem la finca de Fransola. Allà, des de fa més de vint anys, Familia Torres conrea sauvignon blanc per donar vida a un dels monovarietals blancs més personals i elegants.  

Les nits fredes i els dies temperats proporcionen un clima excel·lent per al conreu de la vinya, i regalen els raïms més bons de sauvignon blanc amb els quals s'elabora aquest vi elegant. 

 

Daurat, brillant, net i lluminós, en nas afloren les notes fruiteres (préssec madur) sobre un llit delicat de fines notes làctiques (mantega) i especiades (vainilla), amb matisos subtils que ens recorden els fruits secs (praliné d'avellanes). En boca és saborós, plaent i amb final delicat. 

 

Fransola
Fransola, de la DO Penedès, és l'acompanyant perfecte per a aquests musclos i aquest arròs del restaurant El Celleret

 

Sons de Prades (DO Conca de Barberà) 

A l'empara de la prestigiosa DO Conca de Barberà i a l'abric de la Serralada de Prades, les vinyes de Milmanda creixen i es desenvolupen sota condicions extremes i canvis de temperatura que juguen a favor de les aromes varietals.  

 

Sons de Prades 2021 és un chardonnay, reflex fidel d'una regió i del seu passat mil·lenari, i alhora un exponent magnífic d'una enologia moderna que aconsegueix aflorar el més bo de la varietat: intensitat aromàtica, acidesa sòlida i un potencial evolutiu de llarg recorregut.  

 

Sons de Prades
Sons de Prades, DO Conca de Barberà, és l'acompanyant perfecte per gaudir de bona companyia en una terrassa.   

 

A la vista, Sons de Prades es mostra daurat pàl·lid i brillant. Atractiu. En nas la fruita brilla amb llum pròpia, així, la pinya madura, el plàtan i unes notes subtils de fruita d'os conviuen amb records de flor silvestre (ginesta) i a la llunyania es pot endevinar un rastre cítric que, tanmateix, ens fa l'efecte que està molt present en boca, substanciós i saborós.  

El final és llarg, net i deixa aquesta sensació elegant tan varietal. 

 

Waltraud (DO Penedès) 

De les veremes més bones de riesling del Penedès, aquesta raresa dolça sorprèn a qui s'hi apropa per primera vegada.  Aquesta varietat alemanya conreada al Penedès ens regala un vi intens pel que fa a l'aroma, ters i elegant en el cos i sorprenent al paladar. 

 

Waltraud és el paradigma de l'art en el vi; no només porta el nom de la dona que va inspirar el vi, sinó que també plasma la seva obra a l'etiqueta. Ella és Waltraud Maczassek, artista alemanya i esposa de Miguel A. Torres, que va decidir elaborar un vi elegant en el seu honor, amb varietats alemanyes, concretament la riesling, una de les varietats blanques més apreciades per la seva potència aromàtica, plantada a l'Alt Penedès.    
 

A la vista, color pallós pàl·lid, lluminós i net. Intens i viu en nas, on afloren les notes cítriques (llimona, mandarina), amb fins matisos florals (melissa) i un fons aromàtic que recorda la citronel·la.  En boca ens sedueix com una carícia, sedosa i sensorial.  

 

Waltraud
Waltraud, DO Penedès, és un vi blanc elaborat amb la varietat riesling. 

 

Cinc vins, cinc varietats i cinc maneres de descobrir territori i patrimoni, sempre a la cerca de l'excel·lència i la singularitat.