Celeste Verdejo

ON ELS ESTELS S'UNEIXEN AMB LA TERRA 

Els millors vins ens amaguen secrets: són un reflex fidel del lloc d'on procedeixen. Celeste Verdejo és un vi de tall modern, fresc i intensament aromàtic. El raïm, procedent de vinyes pròpies a prop del riu Duero, se sotmet a una elaboració suau i respectuosa per mostrar el caràcter de la varietat en aquesta zona concreta de la DO Rueda i dotar el vi d'una complexitat més gran.  

DO Rueda
Verdejo
90 punts
JamesSuckling.com
Celeste Verdejo
Origen

Procedeix de vinyes pròpies de Villafranca del Duero, concretament de les parcel·les més properes al riu Duero, al marge esquerre, on es troben els primers contraforts de la vall amb els seus vessants suaus i els seus meandres bonics. En aquest punt, el riu té una amplada i un cabal considerables. La seva ubicació, orientació i sòls pedregosos, de grava argilosa i de còdols propis de la llera del riu, accentuen l'expressivitat dels raïms de verdejo, que mostren aquí aromes més intenses. 

DO Rueda

La DO Rueda se situa en el sector central de la depressió que forma el riu Duero, i que constitueix un altiplà de relleus suaus i vessants sotmesos als vents atlàntics. S'eleva entre 700 i 870 metres i s'estén per municipis de les províncies de Valladolid, Segòvia i Àvila. La seva orografia, els seus sòls pedregosos i el seu clima continental fan d'aquesta regió una zona idònia per a l'elaboració de vins blancs, sobretot de la varietat verdejo. 

Document