NOVES ANYADES DE VINS HISTÒRICS

21 juliol 2022
Nuevas añadas Antología

Antologia Miguel Torres


Familia Torres ha presentat en primícia les noves anyades dels seus vins més emblemàtics, els que integren la col·lecció Antologia Miquel Torres, a sommeliers i periodistes de vi, en dos esdeveniments celebrats recentment al celler del Penedès i l'altre a Madrid. Són Mas La Plana, Reserva Real i Grans Muralles de l'anyada 2018 i Milmanda i Mas de la Rosa de l'anyada 2019, cinc vins de tres denominacions d'origen i dues anyades molt diferents entre si, que reflecteixen la singularitat de la vinya des del vessant més hedonista i gastronòmic.

 

presentación nuevas añadas

Presentació de les noves anyades d'Antologia Miguel Torres, Josep Sabarich i Miguel Torres Maczassek.


Cinc anyades de cinc vins majúsculs el dominador comú dels quals són l'elegància i la frescor:
 

Mas La Plana 2018

 

La llar de Família Torres també és la llar del llegendari Mas la Plana 2018: el Penedès. Mas La Plana 2018 és el resultat de cinquanta anys treballant i coneixent cada parcel·la de les 29 hectàrees que té la finca, conreada actualment sota els principis de la viticultura regenerativa per crear un ecosistema natural que permeti recuperar la fertilitat dels sòls, frenar l'erosió, incrementar la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic. La finca, flanquejada pel riu Foix i la riera de Llitrà, té tres parts, en funció de l'altura i la constitució dels seus sòls al·luvials, i cada parcel·la es vinifica i envelleix de manera diferent.

Així, la feina amb els lots diferents de cabernet sauvignon ha donat com a resultat un vi expressiu, viu, amb molta fruita, envoltat de la complexitat que li aporta la criança en bota. "És un vi que encara es mostra jove i que tindrà una molt bona evolució en ampolla per les característiques de l'anyada", comenta en Josep Sabarich.  

 

mas la plana

Mas La Plana de la DO Penedès, propietat de Familia Torres. 

 


Reserva Real 2018


La particularitat del Reserva Real 2018, el segon Penedès de la col·lecció, rau en els sòls de llicorella, únics a la regió, de la petita finca de Les Arnes, de tan sols 4 hectàrees. La frescor de l'anyada també es percep en el vi, si bé en un grau menor al de Mas la Plana, atès que els sòls aquí tenen una capacitat menor de retenció de l'aigua. Les tres varietats que conformen aquest vi es treballen per separat tot buscant el perfil més clàssic, amb maceracions més llargues, que li confereixen una bona estructura en boca i tanins més marcats.

 

Reserva Real

Reserva Real de la DO Penedès, propietat de Familia Torres. 

 

“Volem que aquests vins parlin del paisatge, la història i la tradició. Són vins amb una acidesa més gran, en què hi prima la fruita per sobre de la fusta, tot buscant l'equilibri més bo per mostrar el seu vessant més hedonista" Miguel Torres Maczassek (5a generació de Família Torres)
 


Grans Muralles 2018


Procedent de la Conca de Barberà, a prop del Monestir de Poblet, Grans Muralles és el primer exponent tangible del projecte de recuperació de varietats ancestrals que du a terme Família Torres des dels anys vuitanta. Grans Muralles va néixer l'any 1996 com un cupatge de varietats autòctones, entre elles la garró ancestral. Avui manté cinc varietats, amb una presència majoritària de la carinyena, que li aporta estructura, i la garnatxa, que li aporta fruita, si bé cada una de les altres varietats -querol, monastrell i garró- deixa la seva empremta al vi. En boca, Grans Muralles  2018 mostra la frescor de l'anyada, envoltada de finor, longitud i tensió, amb una bona capacitat d'envelliment.

 

Grans Muralles

Grans Muralles de la DO Conca de Barberà, propietat de Familia Torres. 

 

Mas de la Rosa 2019
 

Mas de la Rosa és l'expressió nua i honesta de la vinya d'1,9 hectàrees de ceps de més de 80 anys, situada a Porrera. És la quarta anyada d'aquest vi impulsat per Miguel Torres Maczassek, que va quedar enamorat de la vinya per la seva bellesa incomparable. Aquest petit racó del Priorat ens regala un vi delicat i d'ànima hedonista, i que vesteix la seva personalitat elegant de carinyena i garnatxa, de les quals s'extreu l'essència, mitjançant maceracions més curtes. "Busquem que el vi transmeti delicadesa i elegància, perquè per a nosaltres és la manera d'entendre aquest paisatge", afirma Miguel Torres.

 

Mas de la Rosa

Mas de la Rosa de la DOQ Priorat, propiedad de Familia Torres. 

 

Milmanda 2019
 

Tornem a la Conca de Barberà, on el Milmanda 2019 és l'únic vi blanc de la col·lecció Antologia. Procedeix de la finca del Castell de Milmanda, flanquejada pels rius Sec i Francolí, i protegida per la Serralada de Prades, que imprimeix al clima un caràcter continental. Tant el clima com els sòls argilosos profunds són idonis per al desenvolupament de la chardonnay. D'aquesta nova anyada destaca la frescor i la complexitat aromàtica, que li confereixen al vi un pas per boca llarg i amable, amb molts matisos que es van succeint i generant noves sensacions.


 

Milmanda

Milmanda de la DO Concà de Barberà, propietat de Familia Torres. 
 

The subscriber's email address.
No et perdis les novetats i ofertes de Familia Torres