Clos Ancestral

PRESERVEM LA HISTÒRIA, PROTEGIM LA TERRA  

Fa més de 2.000 anys que existeix la viticultura al voltant del Castell de la Bleda, al cor del Penedès, on s'han trobat vestigis ibers, romans, medievals i de just abans de la fil·loxera. Des de principis dels anys 80, treballem en la recuperació de varietats ancestrals per contribuir a recuperar el patrimoni vitícola de Catalunya i cercar solucions enfront del canvi climàtic. Amb el temps, hem constatat que algunes d'elles, a més de mostrar un gran potencial enològic, són extremadament resistents a les altes temperatures i a la sequera. En el cas de la moneu, una varietat ancestral originària del Penedès, que hem reintroduït plantant-la a la finca del Castell de la Bleda, i que ara incorporem al cupatge del Clos Ancestral. 

DO Penedès
Tempranillo
Garnacha
Moneu
92 punts
JamesSuckling.com 2021 (Hong Kong)
Clos Ancestral
Origen

El Castell de la Bleda, ubicat a prop de la nostra emblemàtica vinya de Mas La Plana, a la subzona dels Turons de Vilafranca, és una finca catalogada 'Bé cultural d'interès nacional', erigida sobre els vestigis d'un castell medieval i el passat vitícola de la qual es remunta al període ibèric. La vinya de 16 hectàrees, sobre sòls profunds, de textura franca, està consagrat principalment al conreu i estudi de la moneu.  

DO Penedès

Amb 2.700 anys d'història vitivinícola a les espatlles, la qual cosa la converteix  en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s'estén al llarg de la franja del territori entre la mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i de la mar Mediterrània fan del Penedès un territori privilegiat per al conreu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls. 

Document

Reconeixements

jamessuckling.com

Clos Ancestral 2021

92 punts  

JamesSuckling.com

jamessuckling.com

Clos Ancestral 2020

92 punts  

JamesSuckling.com

Blindtasted

Clos Ancestral 2019

92 punts  

100% Blind tasted - Andreas Larsson 

jamessuckling.com

Clos Ancestral 2019

92 punts

JamesSuckling.com 2021 (Hong Kong)