SONS DE PRADES
A l'empara de la prestigiosa D.O Conca de Barberà i cobertes de la Serra de Prades, les vinyes de Milmanda creixen i es desenvolupen sota condicions extremes, canvis bruscos de temperatura que juguen en favor de les aromes varietals.
[[{"fid":"8332","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":700,"width":933,"class":"media-element file-default"}}]]
Sons de Prades és el fidel reflex d'una regió i del seu passat mil·lenari, i alhora, un magnífic exponent d'una enologia moderna que aconsegueix treure a la llum lo millor de la varietat: intensitat aromàtica, sòlida acidesa i un potencial evolutiu de llarg recorregut .
LA CONCA DE BARBERÀ
[[{"fid":"8333","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":427,"width":640,"class":"media-element file-default"}}]]
El Castell de Milmanda s'assenta en una terra privilegiada, amb una història vitivinícola que es remunta a l'època dels romans. Va pertànyer a l'Ordre del Císter, originària de la Costa d'Or, a la Borgonya, bressol de la chardonnay, i des 1174 es va incorporar a les possessions del Monestir de Poblet, on els monjos van reprendre el cultiu de la vinya.
La regió gaudeix d'un clima mediterrani, encara que amb peculiaritats originades en les cadenes muntanyoses que envolten la zona. Molta calor a l'estiu, fred intens a l'hivern, poques pluges i més de 2500 hores de sol a l'any.
SONS DE PRADES: ELABORACIÓ
[[{"fid":"8334","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":447,"width":640,"class":"media-element file-default"}}]]
A la varietat chardonnay tota pràctica enològica li escau de meravella. Com a mostra, Sons de Prades, que fermenta durant dotze dies en dipòsit d'acer inoxidable i bóta de roure, a parts iguals, i que és sotmès a una posterior fermentació malolàctica parcial que acaba d'arrodonir el conjunt sense cobrar protagonisme. Després reposa i afina en bóta nova de roure francès de gra fi durant sis mesos.
NOTA DE TAST (Anyada 2014)
En nas la fruita brilla amb llum pròpia; pera, pinya i unes subtils notes de fruita d'os conviuen amb records de flor silvestre (ginesta) i a la llunyania es pot endevinar un rastre cítric que, no obstant, sembla molt present en boca, substanciós i saborós.
El final és llarg, net, deixant aquesta sensació elegant tan varietal. A destacar l'enorme potencial evolutiu d'aquest vi: de quatre a sis anys.
SONS DE PRADES I LA GASTRONOMIA
La versatilitat de Sons de Prades admet mil variants gastronòmiques amb les que podem jugar: Un arròs caldós de llamàntol, un risotto de bolets ... Peixos blaus greixosos com el turbot i el salmó, carpaccios de tonyina o bacallà, formatges curats, 1 emmenthal, o Montsec de llet de cabra, senzillament deliciós.