TRES VINS PER AL DIA DEL PARE

MESA PURGATORI CLEAN

Vins amb personalitat
 

Familia Torres proposa, com a regal per al dia del pare, tres vins diferents de tres regions catalanes, elaborats amb varietats autòctones. Pirene 2020 és l'únic vi elaborat amb aquesta varietat ancestral recuperada, plantada al Prepirineu; Purgatori 2020 és un vi que té el seu origen a la finca Purgatori, situada a la DO Costers del Segre, i Salmos 2018 del Priorat vesteix una etiqueta nova.

 

PIRENE 2020 

És el nou exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals que du a terme Familia Torres des de fa quaranta anys, per contribuir a recuperar el patrimoni vitícola català i buscar solucions per a adaptar-se al canvi climàtic. 

És un vi de producció molt limitada, elaborat amb la varietat pirene, plantada a la finca de Sant Miquel de Tremp, a 950 metres d'altura. Sorprèn per la seva elegància, intensitat aromàtica i frescor. 

La varietat posseeix un color intens, brillant i preciós, amb un alt nivell de tanins. En nas exhibeix àmpliament la seva quantitat de fruita vermella, seductora i viva, amb un toc mineral i especiat molt expressiu. El pas per boca és summament elegant i sorprèn per la seva textura i finor, de fruita carnal, saborosa, però d'una frescor que acompanya fins al final.
 

 

Pirene
Pirene és un vi de producció molt limitada, elaborat amb la varietat pirene, plantada a la finca de Sant Miquel de Tremp, a 950 metres d'altura.

 

PURGATORI 2020

És un vi fresc i elegant, amb caràcter mediterrani, que té el seu origen a la finca Purgatori, situada a la DO Costers del Segre, a la subzona de les Garrigues.  

La història d'aquest vi és curiosa; al segle XVIII, monjos benedictins elaboraven vi a la masia que avui allotja el celler i conreaven aquesta terra inhòspita, de clima extrem. Conten que hi havia grans botes de vi que desapareixien misteriosament; els monjos ho atribuïen als àngels. 

Avui Purgatori materialitza l'herència benedictina en un vi elegant i modern. Cromàticament intens i seductor en nas, on les baies de bosc dansen al so d'un subtil llit fumat i de record a fruits secs. En boca emergeix i abraça el paladar; voluptuós, però de taní fi; poderós però equilibrat. Elegància amb cos.

 

 

Purgatori
Purgatori és un vi fresc i elegant, amb caràcter mediterrani, que té el seu origen a la finca Purgatori, situada a la DO Costers del Segre.

 

 

SALMOS 2018

Aquest va ser el primer vi que va elaborar Familia Torres al Priorat l'any 2005, en homenatge als monjos de la Cartoixa que van introduir el conreu de la vinya en aquesta terra. Procedeix principalment de la finca La Giberga, a Porrera, una vinya pròpia de garnatxa i carinyena plantada en terrasses als anys 90, que il·lustra l'etiqueta nova.

Salmos 2018 ens regala la vista amb un robí obscur, preciós i cobert. En nas, destaca la intensitat i l'expressió fruital amb fruits negres madurs, cassís, confitura de mores i tocs minerals i d'espècies com el pebre blanc, sobre unes subtils notes torrades de cacau. En boca és delicat però saborós, de taní vellutat i rodó. De cos ferm i amb gran personalitat, ben estructurat, amb un final elegant i persistent.

 

 

SALMOS

Salmos 2018 procedeix de La Giberga, a Porrera, una vinya pròpia de garnatxa i carinyena plantada en terrasses als anys 90, que il·lustra l'etiqueta nova.

 

La cultura del vi ens ofereix una infinitat de possibilitats que caben en una sola ampolla. Perquè més enllà del producte elaborat, de les seves particularitats, la intenció de qui regala és la que li atorga un significat especial.

 

 

Purgatori
Taula parada per brindar amb Purgatori.