Purgatori

CREAT A LA TERRA, DESITJAT AL CEL 

Purgatori és testimoni material del pas de l'orde benedictí per una terra que els fou penitència i descobriment: un clima extrem i un terrer especial per a un vi superior. L'any 1770, l'abadia de Montserrat va ordenar la construcció de la finca a L'Aranyó, un lloc inhòspit i lluny del monestir, en aquesta zona coneguda pel seu clima extrem i les dures condicions de vida. Allà s'hi enviava els frares desobedients, que feien penitència conreant aquesta terra. Van descobrir un terroir amb un bon potencial per elaborar un vi superior. Segons la llegenda, hi havia botes grans que desapareixien misteriosament. Alguns deien que els àngels se les enduien a les altures. Des del 2012,continuem el seu llegat amb l'elaboració d'un vi de gran personalitat, fresc i elegant.  

DO Costers del Segre
Cariñena
Garnacha
91 punts
JamesSuckling.com
Purgatori
Origen

Purgatori és una finca històrica al cor de Les Garrigues (Lleida), que atresora magnífiques condicions per al conreu de la vinya. La disposició de les seves 200 hectàrees de vinya ecològica en tres altures diferents, el clima continental, el contrast tèrmic entre el dia i la nit, i les característiques dels sòls -predominantment llimosos, pobres i profunds, ben drenats i amb un contingut alt de carbonat càlcic- afavoreixen la maduració lenta i regular de les varietats autòctones. 

DO Costers del Segre

La DO Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i el Pirineu lleidatà, amb l'objectiu d'agrupar i dotar d'entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida. Els aspectes que incideixen en la singularitat dels vins emparats sota aquesta DO i que fan d'aquests territori un lloc idoni per al conreu de la vinya són, principalment , el clima continental, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, la situació privilegiada i la composició dels sòls.  

Document

Reconeixements

Wine Enthusiast

Purgatori 2020

93 punts  

Wine Enthusiast

jamessuckling.com

Purgatori 2019

92 punts  

JamesSuckling.com

vinaris

Purgatori 2017

Mejor Vino Catalán  

Premios Vinari

Decante

Purgatori 2016

95 punts

Decanter Wine Awards