PIRENE

Seguim donant a conèixer els resultats, tangibles i embotellats, del projecte de recuperació de varietats ancestrals en què la Família Torres porta treballant més de trenta anys.

Avui, la cinquena generació, amb Miguel Torres, director general, i Mireia Torres, directora de R + D + I, al capdavant, segueix impulsant amb il·lusió aquest projecte, a mig camí entre l'arqueologia i la viticultura, i que contribueix a recuperar el patrimoni vinícola català, així com a reforçar les mesures d'adaptació davant els efectes del canvi climàtic a la vinya.

"És apassionant, com a enòleg, treballar amb varietats de les que no sabem res en absolut i tenir l'oportunitat d'experimentar. És com enfrontar-se a un llenç en blanc".

Josep Sabarich, Director Técnico de Bodegas Torres

[[{"fid":"8561","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":688,"width":692,"style":"width: 300px; height: 298px;","class":"media-element file-default"}}]]

PIRENE: UNA LLAR A LES ALTURES

La varietat negra que avui ens ocupa, pirene, es conrea a la finca que la família Torres posseeix a Tremp, al Pre-Pirineu català, a 950 metres d'altitud:

  • La comarca del Pallars Jussà, a la província de Lleida, situada a la part més septentrional de la DO de Costers del Segre, és avui una petita, gran desconeguda.

  • Les condicions climàtiques s'emmotllen a les pròpies dels climes continentals freds, sumant la influència de la proximitat dels Pirineus. Parlem d'un clima sec, amb presència de llocs sota condicions extremes, amb mínimes sota zero a l'hivern i màximes que freguen els 35 graus centígrads a l'estiu.

  • La varietat exhibeix un color mig alt ben cobert i brillant. En la fase olfactiva exhibeix folgada la seva quantitat de fruita vermella, seductora i viva, amb un toc mineral i especiat que genera una mena de organicitat estructural molt expressiva. El pas per boca és summament suau i sorprèn per la seva textura i finor, de fruita carnal, saborosa però d'una frescor que acompanya fins al final.

PIRENE 2016 EN DADES:

A la vinya:

  • Brotació: Principis d'abril
  • Maduració: Principis d'octubre
  • Port: mig dret
  • Superfície: 2,16 Ha


T'AGRADARÀ SI ....

  • Adores aquella sensació de perdre’t en un bosc de fruita vermella en la fase olfactiva del tast.

  • Exigeixes que un vi et mostri la seva identitat i origen.

  • T’encanten les varietats com la pinot noir en vins joves, però a la vegada ets inconformista.

  • Ets dels que prefereixen els vins amb post gust fresc.

Related content