FORCADA

14 juny 2017

EL PALADAR GLOBAL VS LA SINGULARITAT

Dèiem en anteriors publicacions que la resposta davant un món globalitzat va irremissiblement lligada a la recerca de la pròpia identitat i la singularitat de ceps autòctons. Varietats rescatades de l'oblit que subratllen la identitat i procedència del vi per fugir d'un paladar global i acostar-nos amb sentits atents i nous a cada destapament.

En aquesta línia, el projecte de recuperació de varietats ancestrals que Cellers Torres va iniciar fa més de trenta anys s'ha demostrat tan apassionant com satisfactori. Així, moltes d'aquestes varietats recuperades han donat mostres d'un potencial enològic molt interessant, i més important encara, una resistència natural al progressiu augment de les temperatures, la sequera o diferents malalties que les converteixen en realitats d'un present que mira ja a les conseqüències del canvi climàtic.

Parlem d'una tasca d'arqueologia del vi per recuperar un patrimoni comú. Mirar al passat per tornar a aprendre, oblidar el camí fet i recuperar les varietats que utilitzaven els nostres avantpassats per trobar "aquesta autenticitat inimitable que dóna lloc a vins únics, molt especials i irreplicables a la resta del món", tal com subratlla Miguel Torres Maczasseck.

[[{"fid":"8526","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":739,"width":1108,"class":"media-element file-default"}}]]

FORCADA: INTENSITAT MEDITERRANIA

Prestem atenció a la blanca i ancestral Forcada:

  • Trobada al nord-oest de la DO Penedès, a la falda de la Muntanya Roca Forcada, propera a la Vall de Bianya.
  • Es tracta d'una varietat que es beneficia dels sòls argilosos propis de comarca. Cultivada a 450m d'altitud i allunyada de la influència de la mar, Forcada sorprèn per la seva intensitat aromàtica i la seva frescor pròpia de majors altituds.
  • Les notes d'herbes ens submergeixen en l'imaginari dels boscos de la Mediterrània, mentre que els records a lliri i aquest murmuri cítric que sedueix al paladar, ens s'aferren a una acidesa elèctrica, viva que sosté l'estructura i essència de la varietat.

FORCADA 2016 A DADES:

  • Brotació: Principis d'abril
  • Maduració: Principis d'octubre
  • Port: Horitzontal
  • Superfície: 2,69 Ha

T'AGRADARÀ SI ....

  • Gaudeixes de la frescor envoltant d'una caminada per un bosc mediterrani. Romaní, farigola, i cítrics suggerents.
  • Et captiva l'essència de gespa acabada de tallar en plena primavera.
  • T’encanten als blancs d'ànima profunda i essència de flors blanques en la seva millor versió.
  • El teu paladar aventurer et demana noves realitats.

Related content