Miguel A. Torres, considerat un dels 100 líders climàtics mundials segons la revista TIME

17 novembre 2023

Miguel A. Torres, president de Família Torres, ha estat escollit per la revista TIME com una de les 100 persones més influents que lideren l'acció climàtica a nivell mundial. La llista TIME 100 Climate, la primera edició de la qual s'ha publicat aquesta setmana, inclou Miguel A. Torres a la categoria d'"Innovadors", sent l'únic productor de vi que figura en el rànquing.

De Miguel A. Torres, Time ha valorat especialment la seva implicació en la creació de l'associació International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector del vi, i els seus esforços en matèria de sostenibilitat ambiental mitjançant projectes de recerca col·laboratius com SmartCrops 5.1, que aplica la tecnologia per adaptar la viticultura al context climàtic actual. 

Preguntat per la revista TIME sobre cap a on s'ha de dirigir l'activisme climàtic, Miguel A. Torres considera que "hem de deixar de dependre dels combustibles fòssils" i que "la cooperació és clau per accelerar la descarbonització de la nostra activitat".

El president de Família Torres és també l´impulsor de Torres & Earth, el programa d'acció climàtica que va posar en marxa el 2008 per adaptar-se al canvi climàtic i minimitzar els impactes reduint la petjada de carboni. El 2022, el celler va assolir una reducció de les emissions de CO2 directes i indirectes per ampolla del 36% respecte al 2008, i s'ha fixat com a objectiu arribar al 60% de reducció el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040.

Per confeccionar aquesta llista, els periodistes i editors de TIME van avaluar les candidatures proposades per líders del sector i organitzacions col·laboradores com Global Optimism i The B Team, així com del Consell Assessor de TIMECO2, prioritzant les accions recents i les fites mesurables i ampliables. En la llista, s'han inclòs aquelles persones que estan realitzant progressos significatius en la lluita contra el canvi climàtic creant valor empresarial.

La llista completa ja està disponible a Time.com i apareixerà al número de desembre de la revista TIME, una publicació setmanal d'informació general editada als Estats Units i considerada una de les més importants i influents del món. És també coneguda per la prestigiosa llista TIME 100, un rànquing anual de les 100 persones més influents del món, publicada per primera vegada el 1999.

Pots consultar la llista aquí: The 100 Most Influential Climate Leaders in Business 2023 | TIME