4 VINS PER A LA PRIMAVERA

Vinos primavera

El cos i el paladar sembla que s'estiren amb l'arribada de la primavera. Després d'aquesta mena d'hibernació ocasionada pel fred, arriben molt ràpides les ganes de quedar a les terrasses i de reunió. La comunió amb els nostres al voltant d'una taula on gaudir del vi a redós del bon temps.

 

Fransola (DO Penedès)

La sauvignon blanc sembla que ens ofereix dues cares de la primavera, del clima fred agraden les  notes que recorden l'herba acabada de tallar, i en destaca el perfil més vegetal, cítric i anisat. Vins lleugers, de gran acidesa, elegants i delicats. Però, igualment, estimem el record de la fruita d'os i fruita de la passió dels climes més càlids. Vins molt perfumats que inviten a perdre's en un mar de sensacions.  Fransola encarna la varietat a les altures del Penedès, i es deixa domar per una criança de sis mesos en bota de roure nou francès i americà.

 

Fransola
Fransola marida a la perfecció amb arrossos de temporada. 

 

Daurat pàl·lid, lluminós i net a la vista. Aroma fruitera agradable (préssec madur) amb fines notes làctiques (mantega) o especiades (vainilla), sobre un fons que recorda els fruits secs (praliné d'avellana). Saborós, plaent, amb un final més delicat que llarg.

 

Clos Ancestral (DO Penedès) 

Clos Ancestral neix de l'aposta de la Familia Torres per recuperar de l'oblit les varietats ancestrals de la zona. I és que més de 2000 anys contemplen la viticultura al voltant del Castell de la Bleda, bressol del Clos Ancestral, al cor del Penedès, on l'arqueologia ha desenterrat del passat vestigis ibers, romans, medievals i prefil·loxèrics que testimonien el conreu de varietats com ara la moneu, arrencada dels braços de l'oblit per incorporar-la a la mescla d'aquest vi. 

Color cirera ben cobert (capa impressionant). Delicat en nas, amb fines notes florals (violeta) i fruiteres (confitura de gerd). El pas per boca és àgil, lleuger, suau, però amb una textura amable i que s'allunya del fet poderós per assentar la seva identitat en una acidesa excelsa que és inconfusible. 

 

Clos Ancestral
Clos Ancestral maridat amb taula de formatges en una terrassa. 

 

Blanco Granito (DO Rías Baixas) 

Marcat per la influència del mar i del riu Umia, que vertebra la Vall de Salnés i que passa a pocs metres del pazo, Blanco Granito és un vi singular i el primer que fa la fermentació i la criança en granit. 

Blanco Granito 2019 és el primer vi vinificat i criat en dipòsits de granit, la roca predominant i exclusiva de la denominació d'origen gallega.

 

Blanco Granito
Blanco Granito de Pazo Torre Penelas, elaborat amb la varietat albariño. 

 

Es vinifica als dipòsits ovoides de granit durant 15 dies a un temperatura de 14 ºC i roman en aquests mateixos dipòsits durant un període de vuit mesos, en un moviment sempitern que manté els pòsits en suspensió. Posteriorment, el vi descansa vuit mesos en dipòsits d'acer inoxidable abans de ser embotellat.

Un vi de frescor varietal, salinitat i perfil atlàntic. Essència cítrica, acidesa marcada i fruita d'os fragant. Una mena d'equilibri entre tradició història i avantguarda. 

 

Cuvée Rosé de Mar 2017 

Com en el cas del blanc Cuvée Esplendor, és un escumós d'anyada i criança llarga, que destaca per la seva elegància i la seva frescor gràcies a l'altitud de les vinyes i a la selecció minuciosa dels raïms. De bombolla subtil i vivaç, Cuvée Rosé de Mar 2017 s'elabora pel mètode tradicional al celler situat en una masia antiga de Santa Margarida d'Agulladolç, a l'Alta Penedès, que havia estat habitada per Daniel Vardon Kennett als albors del segle XIX.

És un rosat extra brut molt refinat, de perfil gastronòmic, en què la pinot noir, amb les seves notes típiques de cirera, s'expressa obertament emmarcada en un equilibri perfecte entre la fina acidesa fruitera i els matisos que li atorga la llarga criança en ampolla d'un mínim de 39 mesos. 

 

Vardon Kennett
Cuvée Rosé de Mar, marida a la perfecció amb cebiche. 


Blanc o negre, amb bombolles o sense, brindem per la primavera. Per aquesta i per totes les que han de venir.