Blanco Granito

INNOVACIÓ ANCESTRAL 

Blanco Granito és el primer vi fermentat i criat en granit gallec, un projecte que rememora la viticultura ancestral gràcies a innovadors dipòsits ovoides de granit, la roca predominant, i gairebé exclusiva, de les Rías Baixas. El granit, per la porositat de la pedra, permet una microoxigenació constant del vi, i potencia les aromes i alhora transfereix la mineralitat i la salinitat de la roca. La forma ovoide afavoreix el moviment del vi a l'interior del dipòsit i fa que els pòsits es mantinguin en suspensió, tot aportant major untuositat i volum en boca. Un vi singular, d'acidesa marcada i gran personalitat.   

DO Rías Baixas
Albariño
90 punts
Guía Peñín
Blanco Granito
Origen

L'històric Pazo Torre Penelas disposa d'una vinya emmurallada de sis hectàrees d'entre 25 i 40 anys, sobre sòls granítics de textura sorrosa, del qual se seleccionen únicament les millors parcel·les. La vinya està marcada per la influència del mar i del riu Umia, que vertebra la vall de Salnés i que passa a pocs metres del pazo, i li aporta més frescor i longevitat. 

DO Rías Baixas

La Denominació d'Origen Rias Baixas és una petita zona vitivinícola situada al nord-oest d'Espanya, a Galícia, condicionada pel minifundisme propi d'aquesta regió. Es troba situada especialment a la província de Pontevedra i una petita part de la d'A Coruña i es divideix en cinc subzones: Val do Salnés, O Rosal, Ribeira do Ulla, Condado do Tea i Soutomaior. Un dels factors determinants de la denominació és l'aposta per les varietats autòctones, en concret l'albariño, resistents a la climatologia adversa pròpia d'aquest territori, que confereixen una qualitat i origen genuïns a uns vins de marcat caràcter atlàntic. 

Document

Reconeixements

Guía Peñin

Blanco Granito 2020

90 punts

Peñín

guia abc sense fons

Blanco Granito Pazo Torre Penelas 2019

94 punts  

Guía de Vinos ABC 2023

jamessuckling.com

Blanco Granito Pazo Torre Penelas 2018

90 punts  

JamesSuckling.com