PAZO DAS BRUXAS 2022. Triat ‘Best of Show Rías Baixas’ en el concurs internacional Mundus Vini

Pazo das Bruxas 2022 de Torre Penelas, propietat de Familia Torres, ha estat reconegut com a 'Best of Show Rías Baixas’ en el prestigiós certamen internacional Mundus Vini , celebrat recentment a Alemanya, on també n'ha obtingut la medalla d'or.
Aquest reconeixement s'atorga exclusivament a aquells vins que aconsegueixen la puntuació més gran en les seves categories respectives. De l'albariño Pazo das Bruxas 2022, el jurat n'ha valorat especialment "la seva acidesa i les seves aromes a fruits grocs i cítrics, amb notes minerals i florals", i l'ha qualificat d'"harmoniós".

Per als amants de la natura en general i de la vinya en particular, també crida l'atenció el conreu en parra i emparrat dels ceps. No pot ser d'una altra manera atès que la influència plena de l'Atlàntic genera dosis altes d'humitat, té una pluviometria molt elevada, i un terreny abonat a les malalties d'origen fúngic. D'aquesta manera els ceps gaudeixen d'una exposició més gran al raigs de sol. Les vinyes d'albarinyo, loureira, treixadura i caíño blanc són les reines del panorama varietal local.
Com a curiositat històrica, es diu que les vinyes d'albariño van arribar a Galícia al s. XII des del Rin, de la mà dels monjos del Cister... si bé no està demostrat. El que sí que és una evidència és que els millors exponents de les Rías Baixas són tan elegants i de la mateixa qualitat que els nobles vins germànics.
Així, Pazo das Bruxas de Familia Torres allotja en el seu ser la broma dels boscos i la salinitat de la mar. La mitologia i el folklore gallec encarnats en la figura de les bruixes, que, amb els seus encanteris i danses, connectaven amb les deïtats de la natura per obtenir-ne favors en forma dels fruits més bons.
Para los amantes de la naturaleza en general y la vid en particular, también llama la atención el cultivo en parra y espaldera de las cepas. No puede ser de otro modo ya que la plena influencia del Atlántico genera altas dosis de humedad, de padecer una pluviometría muy elevada, terreno abonado a las enfermedades de origen fúngico. De este modo las cepas disfrutan de una mayor exposición a los rayos del sol. Las vides de albariño, loureira, treixadura y caíño blanco son las reinas del panorama varietal local.
A modo de curiosidad histórica, se dice que las vides de albariño llegaron a Galicia en el s.XII desde el Rin, de la mano de los monjes del Císter… si bien, no está demostrado. Lo que sí es una evidencia es que los mejores exponentes de las Rías Baixas están a la par en elegancia y calidad respecto a los nobles vinos blancos germanos.
Así, Pazo das Bruxas de Familia Torres alberga en su ser la bruma de los bosques y la salinidad del mar. La mitología y el folclore gallego encarnados en la figura de las brujas, que, con sus encantamientos y danzas conectaban con las deidades de la naturaleza para obtener de ella favores en forma de los mejores frutos.

Imatge d'ampolla de Pazo das Bruxas.
Pazo das Bruxas evoca la seva terra des del seu groc brillant i els rivets daurats. I des del seu nas intens, ens condueix a un món de flor blanca, cítrics i fruita d'os fresca, per culminar en una boca amable i gormanda, però d'acidesa ferma que perdura en un final llarg i saborós.