EL ROL DEL VI A LES DIETES

Estàs motivadíssim per fer dieta i de dilluns a divendres t'ha anat de meravella. Però arriba el cap de setmana i els teus amics t'esperen amb una canyeta i les seves patates braves... et poses de molt mal humor i vols anar-te’n... o pecar. Però hi ha una bona notícia. Boníssima, gustosa i amb una aroma que enamora. I per a més inri amb un bon post gust, glamour i gastronòmica. L'alcohol engreixa, és clar, encara que, com diu l'acudit ... som nosaltres els que ens engreixem! Al final, tot, excepte l'aire, ho fa. Triar begudes baixes en calories i en sucre pot ajudar moltíssim a rebaixar la nostra culpabilitat.
Comencem pel principi, afirmant que el vi és un aliment. Concentreu-vos ara en posar la cara de sorpresa de l'emoticona del WhatsApp perquè ... ajuda a aprimar! Com? Els científics de la Universitat de Purdue, a Indiana, han demostrat que el resveratrol del vi negre pot reduir el nostre pes. Per ser més exactes, aquesta meravellosa substància natural es diu piceatannol, i és un metabòlit del famós antioxidant dels antocians (la matèria colorant dels raïms tintes), i bloqueja els processos cel·lulars que permeten el desenvolupament de les importunes cèl·lules grasses.
Sobre les calories ... Tots sabem que com més grau alcohòlic té una beguda, més gran és el nombre de calories que conté. Per aquesta regla de tres, els destil·lats engreixarien molt més que els vins (estem parlant de 40 graus versus 13). Les calories de l'alcohol són buides, aportant una gran quantitat d'energia calòrica sense nutrients que el cos assimila com una energia "extra", i en comptes de cremar-la, la guarda i l'emmagatzema en forma de temuda greix (també anomenat "michelín" i sense estrelles). Un grau d'alcohol pur conté set calories. Si ens posem finolis una copa de vi negre en té més que una de blanc. Però res que no es pugui arreglar amb un filet a la planxa amb verdures i un llenguado al vapor per maridar-los.
Hi ha una veritat que no es diu: el vi fa venir gana. Tot i que l'efecte de l'alcohol en el metabolisme també ajuda a cremar calories més ràpid del normal. Al final el secret és aquest: per baixar pes cal cremar més calories que les que es consumeixen. ¿Un consell de sommelier? Després d'haver fet un bon exercici físic i mental, el vi encara tasta millor, encara que sigui amb un filet de pollastre i amanida ...