Blanco Granito

INNOVACIÓ ANCESTRAL 

Blanco Granito és el primer vi fermentat i criat en granit gallec, un projecte que rememora la viticultura ancestral gràcies a innovadors dipòsits ovoides de granit, la roca predominant, i gairebé exclusiva, de les Rías Baixas. El granit, per la porositat de la pedra, permet una microoxigenació constant del vi, i potencia les aromes i alhora transfereix la mineralitat i la salinitat de la roca. La forma ovoide afavoreix el moviment del vi a l'interior del dipòsit i fa que els pòsits es mantinguin en suspensió, tot aportant major untuositat i volum en boca. Un vi singular, d'acidesa marcada i gran personalitat.   

DO Rías Baixas
Albariño
90 punts
JamesSuckling.com
Blanco Granito
Origen

L'històric Pazo Torre Penelas disposa d'una vinya emmurallada de sis hectàrees d'entre 25 i 40 anys, sobre sòls granítics de textura sorrosa, del qual se seleccionen únicament les millors parcel·les. La vinya està marcada per la influència del mar i del riu Umia, que vertebra la vall de Salnés i que passa a pocs metres del pazo, i li aporta més frescor i longevitat. 

DO Rías Baixas

La Denominació d'Origen Rias Baixas és una petita zona vitivinícola situada al nord-oest d'Espanya, a Galícia, condicionada pel minifundisme propi d'aquesta regió. Es troba situada especialment a la província de Pontevedra i una petita part de la d'A Coruña i es divideix en cinc subzones: Val do Salnés, O Rosal, Ribeira do Ulla, Condado do Tea i Soutomaior. Un dels factors determinants de la denominació és l'aposta per les varietats autòctones, en concret l'albariño, resistents a la climatologia adversa pròpia d'aquest territori, que confereixen una qualitat i origen genuïns a uns vins de marcat caràcter atlàntic. 

Document

Reconeixements

jamessuckling.com

Blanco Granito Pazo Torre Penelas 2018

90 punts  

JamesSuckling.com Website