Escaleras de Empedrado
Escaleras de Empedrado és el vi més prestigiós de Miguel Torres i potser el projecte més ambiciós de la família Torres. Va sorgir del descobriment, després d'una extensa recerca, de sòls amb una alta concentració de pissarra a la zona costanera de la Vall del Maule, concretament a la localitat d'Empedrado. Volíem crear un Pinot Noir excepcional que reflectís el seu origen, amb una personalitat pròpia, força diferent d'altres Pinots xilens. Buscàvem una forta expressió aromàtica de sotabosc, bolets, subtils notes especiades i una fruita present però molt complexa. El vi mostra una gran vitalitat, gràcies a la seva bona acidesa, fruit del clima i del sòl pissarros.
Els sòls base són coneguts a Xile com a “pedra laja” ia Catalunya com a “licorella”. Aquest tipus de sòl té drenatge ràpid, cosa que permet la restricció d'aigua durant l'època de maduració controlant-ne el vigor. El Viñedo és a 25 km de l'Oceà Pacífic. Durant l'època de maduració, la influència marítima regula les temperatures i evita valors extrems.