Jean Leon Vinya Le Havre

Des del port francès de Le Havre, Jean Leon va embarcar com a polissó rumb als Estats Units, no va trigar a ser descobert per un mariner, que va decidir encobrir-ne la presència. Aquest vi és un homenatge a la complicitat silenciosa d'un desconegut, que canviaria la vida de Jean Leon per sempre.

Elaborat amb cabernet sauvignon i cabernet franc, aquest vi de producció limitada prové d'un terrer singular de 12 hectàrees batejat amb el mateix nom.

DO Penedès
93 punts
James Suckling
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Espanya
3055 Chardonnay
Origen

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com a Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela.

El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer a elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i a obtenir el reconeixement de 'Vi de Finca Qualificada' al Penedès, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya.

Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l'anyada 2012 i s'exporten a més de 40 països.

DO Penedès

Amb 2.700 anys d’història vitivinícola a les seves esquenes, cosa que la converteix en la regió vitivinícola més antiga de Catalunya, la DO Penedès és àmplia i oberta i s’estén al llarg d’una franja del territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. De la seva singularitat neix la diversitat dels vins DO Penedès. Mil sabors i aromes són el fruit de les diferències climàtiques, paisatgístiques i dels seus sòls.

Document