L'experiència gastronòmica d'El Celler de Can Roca a Cancún comptarà amb dos vins de la Família Torres

Esdeveniment / 2018 · 05 · 04

Els vins de la Família Torres Grans Muralles 2004 y Marimar Estate Mas Cavalls 2014 han estat escollits per El Celler de Can Roca, un dels millors restaurants del món, per a la nova experiència gastronòmica que oferirà a Cancún amb finalitats benèfiques. En col·laboració amb la Fundació BBVA Bancomer i Palace Resorts, el triestrellat xef Joan Roca orquestrarà dos sopars exclusius al luxós ressort Moon Palace del carib mexicà els dies 8 i 9 de maig, amb l’objectiu de recaptar fons per a la reconstrucció d’escoles a Ciutat de Mèxic afectades pel terratrèmol de l’any passat.

Per harmonitzar la selecta gastronomia i conquerir els paladars dels 120 comensals, el sommelier Josep Roca ha seleccionat, entre altres, dos vins negres de la Família Torres de procedències i perfils molt diferents: Grans Muralles, de la Conca de Barberà, elaborat amb varietats autòctones catalanes, i Marimar Estate Mas Cavalls, de Sonoma Coast, Califòrnia, elaborat amb pinot noir.

Grans Muralles és un dels vins més emblemàtics de la Família Torres, amb què ret homenatge al patrimoni vitícola català. L’anyada 2004, caracteritzada per temperatures més fredes del que és habitual, és un cupatge de varietats autòctones com la garnatxa, carinyena, monestrell, samsó i garró, la primera varietat ancestral catalana que el celler centenari ha aconseguit recuperar gràcies a un projecte que va iniciar fa més de tres dècades. Aquest singular cupatge, combinat amb els pedregosos sòls de pissarra de la finca, confereix al vi caràcter, intensitat i elegància. El seu nom fa referència a les muralles que antigament protegien el monestir de Poblet i que segueixen allà, als peus de la vinya, immunes al pas del temps.

Marimar Estate Mas Cavalls 2014, elaborat per Marimar Torres a Califòrnia, és un delicat pinot noir procedent de la vinya Doña Margarita – anomenat així en honor a la seva mare-, de 8 hectàrees, situada a Sonoma Coast. Les brises fresques i boires de l’Oceà Pacífic, a només déu quilòmetres de distància, afavoreixen el desenvolupament òptim de la varietat. A més, els baixos rendiments dels ceps com a conseqüència de l’alta densitat de plantació, fan que els raïms adquireixin major equilibri i concentració i presentin unes aromes refinades i elegants. Marimar va decidir donar-li el nom de Mas Cavalls en referència al centre eqüestre que es troba al costat de la vinya.