International Wineries for Climate Action nomenada visionària social de l'any per Wine Enthusiast

/ 2019 · 11 · 06

Els cofundadors Família Torres i Jackson Family Wines han estat premiats per liderar la descarbonització de la indústria vitivinícola mundial

International Wineries for Climate Action (IWCA) ha rebut el premi Wine Star Award 2019 de Wine Enthusiast a la iniciativa social visionària de l’any. Els premis Wine Star Awards reconeixen les empreses revolucionàries de la indústria que han obtingut fites excepcionals en el món del vi i les begudes alcohòliques. IWCA ha rebut aquesta distinció pel seu lideratge visionari a l’hora d’impulsar l’acció col·laborativa dins de la comunitat vitivinícola mundial per mitigar i revertir els impactes del canvi climàtic mitjançant la descarbonització de la indústria.

El febrer del 2019, Família Torres i Jackson Family Wines, de Califòrnia, van co-fundar IWCA per abordar el desafiament mediambiental més important del món i crear una comunitat vitivinícola més respectuosa i forta per a les generacions futures. Els membres d’IWCA han d’establir primer una petjada de carboni de referència a través dels abastos 1, 2 i 3 mitjançant la realització d'un inventari d'emissions de gasos d'efecte hivernacle verificat per tercers. La següent fase fonamental és promoure el desenvolupament continu d'estratègies de reducció d'emissions. En ser un grup de treball internacional, els membres d’IWCA proposen una reducció global de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del 80% per al 2045, amb un objectiu a curt termini del 50% per al 2030.

IWCA s’ha construït sobre la base de la gestió ambiental pionera de Família Torres i Jackson Family Wines. Ambdues empreses vitivinícoles familiars porten molt de temps elaborant vins de qualitat respectant els ecosistemes de les vinyes i construint un patrimoni agrícola durador per a les generacions futures. A través dels projectes de conservació que duen a terme i la gestió innovadora de l’energia i l’aigua, Família Torres i Jackson Family Wines ha aconseguit avenços notables en la reducció del seu impacte ambiental, com per exemple la reducció de les emissions de carboni en més d’un 25 % per ampolla de vi produïda.

Miguel A. Torres, president de Família Torres i membre de la quarta generació, va dir: «És un honor rebre un reconeixement per a IWCA en el seu primer any i estem satisfets de veure que diferents cellers ja estan en procés de ser candidats o membres de ple dret de l’associació. Espero que molts més vulguin unir-se a la nostra missió a IWCA i que altres sectors empresarials posin en marxa iniciatives similars per implementar de forma efectiva programes de reducció d’emissions de carboni.» Katie Jackson, propietària de segona generació i vicepresidenta sènior de responsabilitat social corporativa de Jackson Family Wines, va declarar: «IWCA és un primer pas fonamental per aconseguir la col·laboració necessària que pot portar a crear solucions adaptables amb base científica i l’intercanvi de millors pràctiques. Destaca l’acció estratègica que la indústria ha d’adoptar per canviar la trajectòria en què ens trobem.»

IWCA és una iniciativa ambiental singular en relació amb altres iniciatives anteriors del sector perquè se centra únicament en reduir de forma dràstica les emissions de carboni segons uns objectius clars i una investigació amb base científica. A més, tots els cellers membres es comprometen a fer un seguiment anual del progrés de les accions. Des que es va anunciar la presentació d’IWCA, el grup de treball ha consolidat les normes vigents d’adhesió que estableixen els estàndards de mesura per a un pla satisfactori de reducció de les emissions de carboni. Per unir-se a IWCA, els cellers membre potencials necessiten que, al menys un 20 % de l’energia que utilitzen provingui d’instal·lacions pròpies d’energies renovables, haver completat un inventari d’emissions de gasos d’efecte hivernacle dels abastos 1,2 i 3, i demostrar una reducció mínima del 25 % en las emissions de CO2 per unitat de vi produït a partir d’un inventari d’emissions per demostrar un compromís continu.

Sobre IWCA

Fundada el 2019 per Família Torres i Jackson Family Wines, de Califòrnia, International Wineries for Climate Action (IWCA) va ser creada per dues de les principals famílies vitivinícoles profundament compromeses amb el respecte pel medi ambient i la voluntat de preservar el gran patrimoni vitivinícola del món en front del canvi climàtic. IWCA és un grup de treball la missió del qual és prendre mesures col·lectives per descarbonitzar la indústria vitivinícola mundial, amb l’objectiu de que els cellers membres aconsegueixin una reducció del 50 % en les emissions de carboni per a l’any 2030 i del 80 % per a l’any 2045. IWCA està destinada als cellers que reconeixen que el canvi climàtic és l’amenaça més important per a la comunitat vitivinícola i es regeixen per a la necessitat urgent de dur a terme una acció estratègica per accelerar les solucions innovadores.

Sobre Família Torres: @FamiliaTorres

Els orígens de Família Torres al Penedès es remunten al segle XVII. Històricament, ha comptat amb vinyes a les denominacions d’origen catalanes Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre. Miguel A. Torres, quarta generació, va ser el pioner en la plantació de cabernet sauvignon a Espanya creant Mas la Plana el 1970. Avui en dia, la cinquena generació se centra en la recuperació de varietats catalanes ancestrals. Família Torres està present a altres regions emblemàtiques d’Espanya amb vins i vinyes singulars, això com a Xile i a Califòrnia. És membre de Primum Familiae Vini (PFV), una associació de 12 famílies de productors de vi que es troben entre les més prestigioses de les seves regions.

Sobre Jackson Family Wines: @JacksonFamilyWines

Jackson Family Wines és una empresa vitivinícola familiar amb afició per la investigació. El fundador Jess Jackson va tenir fe en l’agricultura i en una meticulosa expressió del vi amb la seva primera verema que va canviar el paisatge el 1982, un esperit que la presidenta i propietària Barbara Banke, la família Jackson i els treballadors de l’empresa segueixen mantenint fins a dia d’avui. La col·lecció de 40 cellers de la família avarca importants regions vitivinícoles de tot el món, des de Califòrnia, Oregó, França i Itàlia a l’hemisferi nord, fins a Austràlia, Xile i Sudàfrica a la meitat sud del planeta. La viticultura artesanal subratlla el ferm compromís d’elaborar vins excepcionals de la manera més responsable possible. L’enfocament de la família Jackson se centra en ser propietaris de les vinyes, cosa que continua sent clau per aconseguir una alta qualitat de forma constant i una gestió ambiental per a les generacions futures.