Família Torres s’uneix a la mobilització en defensa del clima i concentra als seus col·laboradors del Penedès

Notícia / 2019 · 09 · 27

Miguel A. Torres va fer un discurs a favor del clima, apel·lant a la responsabilitat de cada persona de reduir les pròpies emissions de CO2

 

Les vinyes es veuen particularment afectades per l’augment de les temperatures

 

Vilafranca del Penedès, 27 de setembre de 2019. Família Torres dona suport a la mobilització global en defensa del clima que ha impulsat el moviment internacional Fridays For Future inspirat en la jove activista Greta Thunberg. El celler familiar s’ha sumat a les accions a favor del clima celebrades al llarg de la setmana a tots els racons del planeta i ha convocat aquest divendres, 27 de setembre, una concentració amb els col·laboradors del celler de Pacs del Penedès i oficines de Vilafranca per mostrar el seu compromís per protegir el clima.

Els col·laboradors s’han congregat durant 4 minuts i 15 segons, un temps que simbolitza l’acumulació de 415 ppm de CO2 a l’atmosfera, uns nivells insostenibles segons els experts. El president de Família Torres, Miguel A. Torres, ha dirigit unes paraules als allà reunits i ha expressat el suport de la companyia a la sol·licitud de declaració d’emergència climàtica per part del moviment estudiantil.

A més d’exigir als governs i empreses accions amb objectius clars i ambiciosos per frenar el canvi climàtic, Miguel A. Torres ha apel·lat a la responsabilitat de cada persona de reduir les seves pròpies emissions de CO2, adaptant el seu estil de vida, per evitar que la temperatura s’elevi per sobre d’1,5ºC, ja que això hauria de ser una prioritat per a la humanitat. “Podem fer moltes accions cada dia que, per petites que semblin, poden ajudar a frenar la pujada de temperatures. És la nostra responsabilitat i la nostra obligació cap a les futures generacions”, ha comentat Miguel A. Torres, qui ha instat a tots els col·laboradors, unes 1.300 persones de tot el món, a prendre partit a favor del clima en defensa del futur i del planeta.

En deu anys, Família Torres ha aconseguit reduir en un 27,6% les seves emissions de CO2 directes i indirectes en tot el seu abast, des de la vinya fins al destí final, gràcies especialment a l’ús d’energies renovables, eficiència energètica, plantació de boscos i mobilitat sostenible, entre d’altres mesures. El seu objectiu és reduir les emissions en un 30% el 2020 i en un 50% el 2030 respecte als nivells de 2008.