L’esforç i la passió de cinc generacions dedicades al vi

Família

La nostra visió a Família Torres és un món en el que

Primum Familiae Vini - PFV
  • Celebrem la vida
  • Cuidem la terra
  • Transmetem el nostre llegat

La Nostra Missió:Som un equip de persones compromeses amb un objectiu comú: “De la terra a la taula, volem crear vins i destil·lats extraordinaris, amb l’ambició de promoure experiències memorables en tots els racons del món”.

Com a empresa familiar, transmetem els valors de l’excel·lència de generació en generació, i creiem fermament en la sostenibilitat social, ambiental i financera, unint la tradició que hem heretat amb la constant innovació per liderar el futur.

Arbre genealògic

Origen

Els orígens de la família Torres en el Penedès es remunten al segle XVII. Existeix constància que en aquells temps els seus avantpassats ja conreaven vinyes i comerciaven a petita escala amb vins d'aquesta comarca.

Veure més

Veure menys

Jaime Torres Vendrell

Jaime Torres Vendrell 1843-1904

En l'any 1860 Jaime Torres, home emprenedor i de gran iniciativa, va emigrar a Cuba amb divuit anys. En tornar en 1870 va fundar "Torres i Compañia" amb el seu germà Miguel.

A Cuba es va establir la base econòmica per a la fundació de Bodegues Torres; nou anys en aquella terra van proporcionar a Jaime Torres una petita fortuna amb la qual va tornar al Penedès l’any 1870 i va fundar, junt amb el seu germà Miguel, Torres y Compañía.

Veure més

Veure menys

Joan Torres Casals

Joan Torres Casals 1865-1932

Juan Torres Casals, impulsor de la destil·lació dels brandis, representa la segona generació de la família Torres.

Va començar el 1928 l’elaboració de brandis anyencs criats en roure. Entre els principals esforços de Juan Torres també hi va haver el manteniment dels mercats d’ultramar i l’enfortiment de les vendes en el mercat espanyol.

La seva tasca va ser reconeguda, ja que va rebre diversos premis a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Avui, demanar en un restaurant un Torres 5 o un Torres 10 és per a molta gent un acte reflex que associen al fet de demanar un brandi. La marca s’ha convertit en sinònim de producte.

Veure més

Veure menys

Margarita Riera Puig

Margarita Riera Puig 1909-2004

Juntament amb el seu espòs Miguel Torres Carbó, va jugar un paper molt important en la reconstrucció i desenvolupament del celler des de 1939

Nomenada presidenta honorària de l’empresa familiar vinícola Cellers Torres, va tenir un paper molt important en la reconstrucció i el desenvolupament del celler des de 1939. Va col·laborar intensament amb el seu espòs, Miguel Torres Carbó i, fins a 1989, tenia cura personalment dels mercats de l’est d’Europa: Àustria, Txecoslovàquia, Polònia, Hongria i Iugoslàvia. Assistia també regularment a les fires del Duty Free i SIAL de París, on s’ocupava de les relacions públiques i era present també en els actes de més rellevància de la vida social barcelonina. Parlava anglès, francès i alemany amb fluïdesa. El juny de 1993, el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, li va concedir la Medalla del Treball «President Macià». Fins que li ho va permetre la salut, va continuar participant activament en les juntes de direcció de l’empresa.

Veure més

Veure menys

Miguel A. Torres

Miguel A. Torres 1941

President de Família Torres. Des de la seva incorporació al negoci familiar en 1962 va modernitzar les tècniques de viticultura i enologia. La seva preocupació pel canvi climàtic i l'ecologia ha estat reconeguda a nivell internacional.

Nascut a Barcelona el 1941, Miguel A. Torres és el segon fill de Miguel Torres Carbó i Margarita Riera.

El 1957, va iniciar els seus estudis a la Universitat de Barcelona (Ciències Químiques) per ingressar, el 1959, a la Universitat de Dijon (Borgonya), on es va especialitzar en Enologia i Viticultura.

El 1962, es va incorporar al negoci familiar. Actualment és el president de la companyia.

El 1967, es va casar amb Waltraud Maczassek. Fou decisiu que la seva esposa fos alemanya, ja que ella va iniciar i dirigir les exportacions a Alemanya, un dels mercats més importants actualment.

A part d’anglès i francès, té un domini acceptable de l’alemany i ha estudiat japonès, xinès i rus durant diversos anys.

Ha escrit diversos llibres sobre temes vinícoles. El més reconegut és Viñas y Vinos, publicat el 1977 i actualment en la seva setena edició en castellà i anglès.

El 1996 el govern xilè li va concedir l’ordre Bernardo O’Higgins, en el grau Gran Oficial, en agraïment als seus serveis per aconseguir una millor relació entre Espanya i Xile, i també per la seva contribució al desenvolupament vitivinícola del país sud-americà.

La seva preocupació pel canvi climàtic i l’ecologia ha estat reconeguda a escala internacional. Entre altres, la revista Time li va dedicar un extens article l’agost de 2011.

El 2012, Miguel A. Torres va rebre l’Orde del Lleó de Finlàndia, la condecoració més alta que el govern finès atorga a una persona estrangera.

El maig de 2013 va recollir, de mans de Miguel Arias Cañete (ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient), la Placa d’Or de l’Orde Civil del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari, concedida pel Consell de Ministres d’Espanya.

Durant la seva llarga carrera ha viatjat tres mesos l’any per tot el món, i ha visitat més de 50 països.

El matrimoni té tres fills, Ana, Mireia i Miguel.

Veure més

Veure menys

Marimar Torres

Marimar Torres 1945

A la propietat Marimar Estate (Califòrnia) dirigeix les activitats a la bodega i les vinyes Don Miguel (anomenades així en honor al seu difunt pare) i Doña Margarita.

Nascuda a Barcelona el 1945, Marimar Torres ha estat vinculada al món del vi tota la seva vida.

Parla sis idiomes i és llicenciada en Alts Estudis Mercantils per la Universitat de Barcelona. També va estudiar màrqueting a ESADE i, més endavant, es va graduar a la Stanford Business School. El 1988 es va agafar un any sabàtic per estudiar enologia i viticultura a la Universitat de Califòrnia a Davis. 
A la propietat Marimar Estate dirigeix les activitats a la bodega i les vinyes Don Miguel (anomenades així en honor al seu difunt pare) i Doña Margarita. 

Abans de dirigir el projecte de la família Torres a Califòrnia, Marimar Torres va viatjar constantment promovent els vins Torres, primer a Espanya com a directora d’exportació i posteriorment als Estats Units, quan se’n va anar a viure a San Francisco el 1975. Aquest any l’exportació de vins Torres als EUA arribava a 15.000 caixes; deu anys més tard, es va arribar a les 150.000.

Aconseguir-ho no va ser fàcil. Sobretot al principi, Marimar Torres es va enfrontar a la idea generalitzada que en el món del vi no hi havia lloc per a una dona. Amb el temps, la seva tenacitat i habilitat per als negocis la va ajudar a superar aquest prejudici i es va convertir en la representant més coneguda del vi espanyol als EUA. 

El 1986 va iniciar el projecte de plantar 24 hectàrees de la Vinya Don Miguel, a les muntanyes occidentals del comtat de Sonoma (DO Russian River Valley), molt a prop del Pacífic: un microclima fred i ideal per a la varietat chardonnay (12 ha) i la pinot noir (12 ha). S’ha plantat una nova propietat de 73 ha, en la DO Sonoma Coast, 8 ha de pinot noir: és la vinya Doña Margarita. Totes dues vinyes tenen la certificació orgànica. 

Per la seva tradició europea, l’èmfasi en la vinya és un concepte natural per a Marimar Torres; els seus vins, elaborats únicament amb raïm de la propietat, són una veritable expressió de la vinya. El primer llançament, un chardonnay de 1989 fermentat en bóta, va ser l’abril de 1991 i va tenir un gran èxit. La bodega, amb capacitat per a 15.000 caixes, es va construir el 1992. 

Malgrat la seva dedicació al negoci familiar, Marimar Torres ha trobat temps per a altres projectes. És una autoritat en cuina espanyola; el seu primer llibre, The Spanish Table: The Cuisines & Wines of Spain, es va publicar el 1986. El segon, The Catalan Country Kitchen, va sortir als Estats Units el 1992 i a Espanya el 1995 amb el títol La Cocina Catalana. 

Marimar Torres viu a Sausalito i a Sebastopol, Califòrnia, amb la seva filla Cristina; però també viatja diverses vegades l’any a Espanya, on resideix a la casa que els seus pares van construir a Sitges l’any 1949. L’esquí, el ciclisme, córrer, muntar a cavall i la cuina són algunes de les seves aficions.

Veure més

Veure menys

Mireia Torres Maczassek

Mireia Torres Maczassek 1969

Directora de l'Àrea d'Innovació i Coneixement de Família Torres, directora de Jean Leon i presidenta de la Fundació Miguel Torres

Mireia Torres Maczassek va iniciar la seva formació a l'Institut Químic de Sarrià, un dels més prestigiosos de Barcelona, ​​on es va llicenciar en Enginyeria Química especialitat Anàlisi el 1994.

El 1995, es va matricular a l'École National Supérierure Agronomique de Montpellier, on va obtenir el diploma en enologia i viticultura. Durant aquests estudis addicionals va realitzar pràctiques professionals en d’altres cellers incrementant la seva experiència en el sector.

Mireia va aprofundir els seus coneixements tècnics i know-how en l'empresa Derypol, fabricant de resines i floculants, on va treballar en el Departament de R+D+i entre 1997 i 1998.

El 1999, es va unir a l'empresa familiar per dirigir el laboratori d'anàlisi, duent a terme projectes relacionats amb l'estudi de les aromes del vi. A l'any següent, es va fer càrrec de l'àrea d'R+D+i, on va estar coordinant nombrosos projectes, alguns dels quals van culminar en el desenvolupament de nous productes com vins elaborats amb varietats ancestrals o vins desalcoholizados (Natureo). Cal destacar també el lideratge del Consorci Cenit Deméter, format per 26 empreses, l'objectiu era millorar el coneixement dels efectes del canvi climàtic. Del consorci van sorgir 34 articles científics, 11 tesis doctorals, 25 projectes de màster i una patent.

El 2004, va assumir durant 6 anys la Direcció Tècnica de l'empresa, responsabilitzant-se de la producció i gestió del celler principal de Vilafranca del Penedès, així com del desenvolupament i implementació dels projectes a Ribera del Duero, Priorat, Rioja i Rueda.

Actualment, Mireia Torres Maczassek és directora de l'Àrea d'Innovació i Coneixement de Cellers Torres, directora de Jean Leon i presidenta de la Fundació Miguel Torres. A l'àrea d'Innovació i Coneixement s'està potenciant el Business Innovation, el Corporate Venturing i el R+D+i, on destaca la participació en 3 projectes nacionals (2 convocatòries CENT i un REPTE) i 2 projectes europeus (LIFE i FP7) .

 Té dos fills

Veure més

Veure menys

Cristina Torres

Cristina Torres 1988

Cristina és l’única filla de Marimar Torres, de qui ha heretat l’amor i respecte per a les vinyes i vins de Marimar Estate, a Sonoma County, Califòrnia. A principis del 2020, després d’alguns anys treballant fora del negoci familiar, s’ha incorporat al celler com a directora comercial i de màrqueting; el negoci de la Família Torres ha passat de pare a fill durant 5 generacions, però aquesta és la primera vegada que el relleu es produirà de mare a filla.

Des de molt jove va aprendre el negoci del vi de la seva mare: treballant al costat d'ella i rebent clients i visitants al celler, coordinant esdeveniments per al club de vins, planejant estratègies de distribució en col·laboració amb els equips comercials i promovent els vins de Marimar Estate als Estats Units i l'estranger.

Cristina es va llicenciar en Econòmiques per Princeton University el 2010. Va passar els primers dos anys, després d'acabar els seus estudis universitaris, en el món de la moda i va treballar com a coordinadora de màrqueting i assessora comercial a ShopStyle (San Francisco), Georges Rech i Mango (París).

A principis del 2013, Cristina es va mudar a Londres, on es va unir a John E. Fells, importador i distribuïdor de vi al Regne Unit. Hi va passar dos anys, primer treballant com a membre de l'equip comercial londinenc i després com a Brand manager per les marques franceses importades per Fells, que incloïen vins de Hugel, Guigal i Maison et Domaines Henriot.

El 2015, es va traslladar a Filadèlfia, Pennsilvània, per cursar un MBA a Wharton School (University of Pennsylvania). Es va graduar el maig del 2017 i va realitzar un programa d'intercanvi durant l'estiu a INSEAD a Fontainebleau, França.

Ja de tornada al comtat de Sonoma, i després de fer la verema 2017 a DeLoach, Cristina es va incorporar a l'equip de màrqueting de Jackson Family Wines el novembre del 2017. El gener del 2020, s’ha unit a la seva mare a Marimar Estate com a directora comercial i de màrqueting per focalitzar-se en el mercat americà i a la venda directa, especialment a través del Club Marimar i la sala de tastos del celler.

Cristina va obtenir el títol WSET 3 de la prestigiosa Wine & Spirit Eductation Trust i està en procés d’aconseguir el Diploma WSET. Parla català, espanyol, anglès i francès amb fluïdesa.

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Vendrell

Miguel Torres Vendrell 1832-1910

Miguel Torres Vendrell va fundar Cellers Torres juntament amb el seu germà Jaime, al retorn d'aquest de Cuba

Es va fer càrrec de les vinyes que des del segle xviii cultivava la seva família a Catalunya. El 1870, quan va tornar el seu germà Jaime de Cuba, van fundar les Bodegues Torres. 

Van ser anys de molta feina durant els quals va aconseguir que el nom de Torres travessés les fronteres. Va arribar a estendre els seus vins a Cartagena de Indias, Santiago de Cuba, Veracuz, Bremen, Hamburg i Sant Petersburg.

De tarannà tranquil i perseverant, aviat va veure reconeguda la seva feina, ja que van premiar els vins Torres en les Exposicions de Filadèlfia (1876), París (1878) i Barcelona (1888).

Juntament amb el seu germà, Miguel Torres va viure una època de gran efervescència empresària i aventurar, la de la Barcelona modernista de Gaudí. Aquesta atmosfera va donar als vins Torres el paper que mereixien en una societat que valorava l’art de viure.

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Carbó

Miguel Torres Carbó 1909-1991

Reconstrueix els Cellers en 1939 i impulsa el vi embotellat i la seva exportació a nous mercats.

Llicenciat en farmàcia. Llicenciat a l’Institut Químic de Sarrià. Llicenciat a la Station Agronomique et Oenologique de Bordeus. El 1934 es casa amb Margarita Riera, que a partir de llavors col·labora activament en l’empresa. President del Grup d’Exportadors de Vins del Penedès i Nord de Catalunya durant 20 anys, per reelecció biennal. President de l’Associació Vinícola Catalana. Vocal de la Federació Espanyola de la Indústria i Navegació i el Comerç Exterior (FEICEV). Vocal de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. President de la delegació a l’Alt Penedès de la Cambra de Comerç de Barcelona. Placa de Plata del Grup de Vinicultors de Barcelona. Comanador de l’Orde del Mèrit Agrícola. Comanda de Número de l’Orde del Mèrit Agrícola. Creu de Sant Jordi.

Veure més

Veure menys

Juan Mª Torres

Juan Mª Torres 1935

Vicepresident de l’empresa i responsable de les relacions institucionals a Espanya i mercats d’exportació

És vicepresident de l’empresa i responsable de les relacions institucionals a Espanya i mercats d’exportació. Es va graduar en Màrqueting i Vendes a l’Escola d’Administració d’Empreses de Barcelona (1957) i en Direcció d’Empreses a l’IESE (1969). Va completar la seva formació amb diversos cursos d’enologia bàsica i elaboració de vins a la Universitat de Bordeus.

El 1958, va fundar la seva pròpia empresa, Suministros Plásticos para Embalaje, dedicada a la fabricació d’envasos de plàstics, productes que, a més del mercat espanyol, es van exportar a diversos països europeus.

El 1976, es va fer càrrec de la Sociedad Torres Import, SA dedicada a la importació a Espanya de primeres marques de vins, espirituosos i aliments delicatessen.

És membre de les juntes directives del Comitè Europeu de Vins, de la Federació Espanyola del Vi, de l’Associació de la Dieta Mediterrània, de la Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició (FIVIN) i de Lien de la Vigne. A més, forma part del consell consultiu de Foment del Treball Nacional.

Té 3 fills.

Veure més

Veure menys

Waltraud Maczassek

Waltraud Maczassek 1947

Esposa de Miguel A. Torres, va col·laborar amb el seu marit els anys de l’inici de l’exportació i creixement de l’empresa. Actualment passa part del temps viatjant amb el seu marit Miguel A. Torres, rebent al seu costat els clients de la bodega de tot el món.

Es va ocupar personalment durant 25 anys de l’exportació dels vins al seu país natal, Alemanya.

És mare de tres fills: Miguel i Mireia Torres Maczassek, que actualment són a l’empresa, i Ana Torres Maczassek, que és cirurgiana plàstica.  

Actualment passa part del temps viatjant amb el seu marit Miguel A. Torres, rebent al seu costat els clients de la bodega de tot el món. 

Waltraud Maczassek va fer estudis de belles arts i pedagogia a Wiesbaden, Alemanya. Anys més tard va estudiar i es va llicenciar a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Ha fet exposicions a Barcelona, Wiesbaden, Oslo, Ginebra i altres ciutats. 

És una artista multidisciplinària que fa escultures, fotografies i gravats, però la seva gran passió és la pintura. La naturalesa és la seva principal font d’inspiració, i sempre és present en la seva obra. 

La creació de la seva obra és per Waltraud Maczassek un procés de desenvolupament constant. S’assembla al de la maduració d’un vi. Es pot parlar d’una simbiosi que ha marcat la vida de Waltraud Maczassek: la creació de la seva obra pictòrica i el món del vi. 

En les seves creacions es nota la influència mediterrània, però també les arrels del seu país natal Alemanya.

L’expressivitat dels seus paisatges interiors, i també les seves tonalitats particulars mostren una obra contemporània d’una gran individualitat.

Algunes de les seves obres es poden veure en els edificis de l’empresa Torres.

Veure més

Veure menys

Arnau Torres Roselló

Arnau Torres Roselló 1968

Des de 1991 desenvolupa la seva activitat amb l’equip d’Enoturisme i Esdeveniments de Torres.

Nascut el 1968, Arnau Torres Roselló és fill de Juan M. Torres.

Té dos germans, Juan Pablo i Marta, amb els quals comparteix la passió pel món del vi, tot i que ell ha estat l’únic dels tres que ha seguit els passos del seu pare i ha encaminat la seva vida professional cap al negoci familiar. 
Arnau Torres va estudiar durant cinc anys a l’Escola Agrària del Maresme i posteriorment es va especialitzar en viticultura i enologia a l’Escola d’Enologia i Viticultura Mercè. També va fer estudis de màrqueting, a l’Escola Superior de Màrqueting de Barcelona, amb la qual cosa va orientar la seva carrera professional cap al món del màrqueting i la comunicació. 

Des de 1991 forma part de l’equip d’Enoturisme i Esdeveniments de Torres.

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Maczassek

Miguel Torres Maczassek 1974

Des de setembre de 2012 és el Director General de Família Torres. Com a President Executiu de Miguel Torres Xile de 2009-2012 va definir l'estratègia futura del celler apostant per la sostenibilitat, la viticultura orgànica i els vins de gamma alta. A Xile, va haver de gestionar la crisi derivada del terratrèmol de 2010. Després d'aquest succés, va decidir orientar el celler cap al denominat ‘comerç just’, sent una dels primers cellers privats a prendre aquest camí.

Nascut el 1974, Miquel és fill de Miguel A. Torres i Waltraud Maczassek. Té dues germanes: Mireia, directora de l'Àrea d'Innovació i Coneixement de FamíliaTorres i directora de Jean Leon, i Anna, que és doctora. Al ser fills de Miguel A., van aprendre sobre el vi i les vinyes directament del seu pare, mentre que la seva mare els transmetia la seva creativitat com a pintora.

Miquel va estudiar Econòmiques i Empresarials a la Universitat ESADE de Barcelona i a l’Escola de Negocis Kennan Flager de Carolina del Nord, a EE.UU. També va realitzar estudis d’enologia a la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Va treballar en diverses multinacionals del gran consum i més tard es va traslladar a un àmbit més proper al del vi, tot i que encara bastant diferent: el dels perfums.

Així, va treballar durant gairebé tres anys com a responsable de marca dels perfums Carolina Herrera New York, una marca de moda que pertany a la companyia de perfums Antonio Puig, amb seu a Barcelona, i que també compta amb altres marques de perfum de prestigi a tot el món.

Posteriorment, es va incorporar a l’empresa familiar com a Director del celler de Jean Leon (que forma part del Grup Torres des de 1995) l’abril del 2001. Durant aquesta època, va invertir en millorar la qualitat dels vins i també va liderar la construcció d’un centre de visites enfocat a l’enoturisme.

El 2004, va ocupar el càrrec de Director de Màrqueting de la matriu, Miguel Torres, per encarregar-se del desenvolupament de la estratègia de producte, de les comunicacions i de nous llançaments, entre els que figuren els projectes ubicats a Ribera del Duero (Celeste), Priorat (Salmos), Rioja (Altos Ibéricos) i Rueda (Verdeo).

A finals de 2009, Miguel va ser nomenat President Executiu de Miguel Torres Chile. Durant els 3 anys que va estar allí, va definir l’estratègia futura del celler apostant per la sostenibilitat, la viticultura orgànica i els vins de gamma alta. A Xile va haver de gestionar la crisi derivada del terratrèmol del 2010. Després d’aquest esdeveniment, va decidir orientar el celler cap el denominat “comerç just”, sent una dels primers cellers privats a emprendre aquest camí. Va obtenir les certificacions IMO-Fair for Life / Fair Trade per a la gamma Santa Digna i va iniciar la producció d’Estelado, l’únic espumós rosat elaborat amb raïm de la varietat ‘país’, revaloritzant aquesta varietat que va arribar a Xile fa 500 anys i que s’ha convertit en un estendard de la viticultura xilena.

Abans de retornar a Espanya, va reprendre el projecte iniciat pel seu pare a la vall d’Empedrado plantant pinot noir. D’allí va néixer, anys més tard, el vi Escaleras de Empedrado, el primer vi xilè procedent de terrasses de pedra de pissarra (piedra laja).

Des de setembre del 2012, Miguel Torres Maczassek és el Director General de FamíliaTorres.

Parla català, castellà, anglès i francès amb fluïdesa i té nocions de japonès i alemany. Es va casar l’any 2002 amb Sarah Andrews i té dues filles i un fill: Carolina, Andrea i Miguel Sebastian. Li agrada dedicar temps a la seva família, caminar pel camp i la muntanya, llegir llibres d’història i dibuixar, això últim una afició que ha heretat de la seva mare.

Veure més

Veure menys