Qui som

Les primeres referències de la nostra família com a viticultors es remunten al 1559, però no va ser fins al 1870, quan els germans Jaime i Miguel Torres Vendrell van fundar el celler a Vilafranca del Penedès, amb vocació exportadora.  

Des d'aleshores, cada generació ha afrontat amb èxit els reptes que el context històric i social li imposaven, i ha contribuït al desenvolupament del celler familiar, aglutinant innovació i respecte per la tradició, amb la voluntat ferma de perdurar en el temps.  

 

Primera generació. El començament d'una gran aventura

Emigrat a Cuba l'any 1860, Jaime Torres Vendrell (1843-1904) va fer fortuna a l'illa gràcies al comerç marítim i altres iniciatives empresarials abans de tornar a Catalunya per associar-se amb Miguel (1832-1910), el seu germà viticultor, i establir un celler a Vilafranca des del qual exportar vins, primer a Cuba, i després a tot el continent americà. Així, l'any 1870 naixia 'Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino' i al cap de pocs anys iniciava la seva expansió.  

 

Segona generació. L'art de la destil·lació

Al 1928, Juan Torres Casals (1865-1932), fill de Miguel, va començar a produir brandis anyencs criats en roure, suaus i aromàtics, a partir d'una selecció dels vins blancs més bons del Penedès, establint les bases d'una llarga tradició consagrada a l'art de la destil·lació.  

 

Tercera generació. Emprenedor en temps de guerra

El seu fill i successor, Miguel Torres Carbó (1909-1991), va haver d'afrontar el període més dramàtic en la història de la saga dels cellerers, quan, al 1939, pocs mesos abans d'acabar la Guerra Civil espanyola, el celler familiar va ser destruït durant els bombardejos que tenien com a objectiu l'estació de tren veïna de Vilafranca del Penedès. Torres Carbó no només va aconseguir reconstruir les instal·lacions en poc temps, sinó que va tenir la decisió encertada de començar a embotellar vins, la qual cosa li va permetre consolidar la marca Torres i expandir-se arreu del món.  

 

Quarta generació. Esperit innovador

El seu fill, Miguel Agustín Torres Riera (1941), es va incorporar al negoci familiar l'any 1962 després de formar-se en viticultura i enologia a França, per, des d'una posició innovadora i atrevida, fer dels vins de Família Torres un paradigma de qualitat, respecte per la terra i avantguarda enològica.  

A mitjans dels anys seixanta, va introduir varietats franceses que van donar origen a vins com Mas La Plana (DO Penedès), el cabernet sauvignon que es va imposar a les Olimpíades del Vi a París l'any 1979 amb la seva primera anyada, o Milmanda (DO Conca de Barberà), considerat un dels millors chardonnays espanyols. Però també va contribuir a la recuperació del patrimoni vitivinícola català amb la recuperació de varietats ancestrals a partir dels anys vuitanta, un projecte que tindria com a primer exponent un altre dels nostres vins més emblemàtics: Grans Muralles (DO Conca de Barberà). 

Sota la seva direcció, vam iniciar l'expansió internacional amb projectes vitivinícoles a Xile (1979) i Califòrnia (1982), aquest darrer liderat per la seva germana Marimar Torres, i vam ampliar les nostres vinyes des del convenciment que com més cura tenim de la terra, més bons vins aconseguim. A partir del 2008, conscients dels efectes que l'escalfament global començava a tenir en la vinya, vam intensificar el nostre compromís ambiental amb la implementació del programa Torres & Earth per reduir la nostra empremta de carboni i adaptar-nos a la nova realitat climàtica.  

 

Cinquena generació. Més enllà de la sostenibilitat

A finals dels anys noranta, els fills de Miguel A. Torres, Miquel i Mireia, representants de la cinquena generació, van liderar nous projectes vitivinícoles a les regions catalanes del Priorat i Costers del Segre, i a les anomenades quatre 'Rs', Ribera del Duero, Rioja, Rueda i Rías Baixas, ja en el nou mil·lenni.  

A partir del 2012, van rellevar el seu pare en la direcció de Família Torres: Miquel Torres Maczassek (1974) com a director general i Mireia Torres Maczassek (1969) com a directora d'Innovació i Coneixement. Continuadors del llegat familiar, focalitzen la seva tasca en l'elaboració de vins singulars, procedents de vinyes i finques històriques, i impulsen amb força el projecte de recuperació de varietats ancestrals per cristal·litzar-lo en vins que puguin arribar al mercat. D'entre els darrers projectes, destaquen Mas de la Rosa (DOQ Priorat), Purgatori (DO Costers del Segre) i Forcada (DO Penedès), el nostre primer vi monovarietal elaborat amb una varietat ancestral recuperada de l'oblit. 

Fomentem la innovació i la recerca sota el desafiament constant que suposa l'emergència climàtica per a la viticultura. Som pioners en l'adopció de la viticultura regenerativa per dur la lluita contra el canvi climàtic un pas més enllà, tot maximitzant el potencial de les vinyes com a pous morts de carboni com un model vitícola que no només permet capturar una quantitat més gran de CO2 atmosfèric, sinó que ajuda a recuperar la fertilitat natural dels sòls, redueix l'erosió i fomenta la biodiversitat. L'objectiu de convertir-se en un celler d'emissions zero abans del 2040 és tant ambiciós com necessari per a la continuïtat de Família Torres i la preservació dels paisatges del vi.  

1870

Fundación de la bodega

Fundació del celler

1928

Elaboració dels primers brandis 

Elaboración de los primeros brandis

1939

Bombardeo de la bodega

Bombardeig del celler

1942

Reconstrucció

1954

Lanzamiento de Sangre de Toro

Llançament del Sangre de Toro 

1963

Incorporació de Miguel A. Torres 

Incorporación Miguel A. Torres

1970

Primera añada etiqueta negra

Primera anyada de Gran Coronas Etiqueta Negra de la finca Mas La Plana (DO Penedès)

1979

Fundació de Miguel Torres Chile 

Fundación de Miguel Torres Chile

1982

Adquisición de terreno en California

Adquisició de terreny a Califòrnia

1985

Primera anyada de Milmanda (DO Conca de Barberà)

Milmanda

1991

incorporacion_Miguel_Torres

Nomenament de Miguel A. Torres com a president 

1996

Primera anyada de Grans Muralles (DO Conca de Barberà)

Grans muralles
Incursió al Priorat amb la compra de terrenys al Lloar i Porrera 

Incursió al Priorat amb la compra de terrenys al Lloar i Porrera 

1997

Primera anyada de Reserva Real (DO Penedès)

Primera añada de Reserva Real
Adquisición de 200 hectáreas de terreno en Tremp (DO Costers del Segre, Pallars Jussà)

Adquisició de 200 hectàrees de terreny a Tremp (DO Costers del Segre, Pallars Jussà) 

1999

Adquisició de 870 hectàrees de terreny a Les Garrigues (DO Costers del Segre)

nuestra_historia_adquisicion_les_garrigues

2005

Incursión en Ribera del Duero

Incursió a Ribera del Duero Naixement de Celeste

2007

Incursió a la Rioja alabesa Construcció del celler a Labastida

Rioja - Labastida

2008

inauguracion_waltraud_penedes_priorat

Inauguració del celler Waltraud, al Penedès, i del celler del Priorat

Posada en marxa del programa ambiental Torres & Earth 

Puesta en marcha del Programa Ambiental Torres & Earth

2012

Nombramiento de Miguel Torres Maczassek como director general

Nomenament de Miquel Torres Maczassek com a director general

2014

Adquisició d'un celler a Villafranca del Duero (DO Rueda)

Adquisición de una bodega en Villafranca del Duero (DO Rueda)

2016

Primera añada de Mas de la Rosa (DOQ Priorat)

Primera anyada de Mas de la Rosa (DOQ Priorat)

Compra del Castell de la Bleda (DO Penedès) 

castell_de_la_bleda

2017

nuestra_historia_pazo_torre_penelas

Compra del Pazo Torre Penelas (DO Rías Baixas)

2018

Inauguració del celler Purgatori (DO Costers del Segre) 

nuestra_historia_purgatori