IWCA ha presentat aquesta setmana el seu 4t Informe Anual, marcant una fita significativa: els seus 50 membres representen el 3,5% de la producció mundial de vi. Entre ells, un 20% procedeixen d'Espanya, que és el segon país amb més cellers associats, només superat per EUA; països de procedència dels socis fundadors de l' associació: Família Torres i Jackson Family Wines.
Els 50 membres productors de vi d'IWCA han assumit el compromís d'assolir la meta de Zero Emissions Netes per al 2050, en línia amb la iniciativa "Race to Zero" de les Nacions Unides. Cada membre ha fixat objectius ambiciosos basats en la ciència per mesurar, monitorar i reduir les seves emissions de carboni en cada etapa del procés d'elaboració del vi.
El canvi climàtic representa una amenaça existencial per a la indústria vinícola global, i el camí cap a la descarbonització del sector és tant complex com desafiant. A mesura que els membres d' IWCA avancen en la seva trajectòria cap a les zero emissions netes, el 4t Informe Anual ressalta els cinc problemes més significatius als quals s' enfronten: fenòmens meteorològics extrems, gestió de l' aigua, autosuficiència energètica, càlcul i control de les emissions de l'Abast 3 i la implementació de pràctiques vitícoles regeneratives.
L'Alt Comissionat per al Clima, Gonzalo Muñoz, ha declarat: "IWCA exerceix un paper clau en la celebració de l'entorn natural de les nostres vinyes i en la reducció de les emissions al llarg del procés de vinificació. A mesura que ens acostem a la COP 30, és el moment de l'alimentació i l'agricultura." Va continuar, "Aquest és el moment per a IWCA. El moment per a cadascun de nosaltres de mostrar lideratge i ser visibles. És el moment d'exigir més quant a la regulació i legislació en cadascun dels nostres països."
El 4t Informe Anual d' IWCA ofereix una visió detallada del treball realitzat pels seus membres, els quals estan marcant l'estàndard en el sector vinícola, d'acord amb els rigorosos principis de transparència d'IWCA. En liderar amb l'exemple, inspiren els seus equips, proveïdors i comunitats a seguir el mateix camí.
En referir-se al progrés d'IWCA, Miguel A. Torres, cofundador i vicepresident d'IWCA, ha assenyalat: "L'emergència climàtica exigeix un compromís audaç per part de les empreses de tot el món, basat en la constància, la determinació i la perseverança. L'objectiu és reduir dràsticament la nostra petjada de carboni, i les energies renovables, especialment la fotovoltaica, juguen aquí un paper clau. El viatge de 5 anys d'IWCA mostra progrés amb més de 50 empreses de 13 països, advocant pel lideratge climàtic en la indústria del vi. Hi ha molt més per fer, però junts podem donar forma a un futur sostenible per a l'elaboració del vi".