Família Torres posa sobre la taula de Nadal les conseqüències del canvi climàtic

27 desembre 2023

 

Família Torres alerta sobre la possible desaparició i alteració d'alguns aliments quotidians de gran valor gastronòmic degut al canvi climàtic i la sobreexplotació, i fa una crida a l'acció. Aliments com la mel, l'arròs, la xocolata, el tomàquet, productes del mar (tonyina, musclos, anxoves), l'oli d'oliva o el raïm i el vi, podrien deixar d’arribar a les nostres taules en un futur si no s'actua per prevenir-ho.

El celler llança aquesta advertència a través d'una campanya digital de conscienciació, en què exposa la vulnerabilitat d'alguns aliments que es consumeixen en aquestes dates, basant-se en articles científics. L'augment de temperatura de la terra i del mar i els fenòmens meteorològics més extrems suposen una greu amenaça per a certs aliments, com també ho són les pràctiques agràries intensives, la pesca irresponsable, l'esgotament dels recursos hídrics i la degradació del sòl.

Família Torres posa el focus en el potencial transformador de les eleccions personals. Per això, anima els consumidors a portar una vida més sostenible i apostar pels productes que també ho són, perquè l'esforç conjunt permeti revertir la situació.

Compromesos amb la cura de la terra i el futur del vi, Família Torres ha canviat la seva forma de treballar cap a vinyes i cellers més sostenibles, implicant tota la cadena de valor, amb l'objectiu de convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040 i abanderar la descarbonització del sector del vi a través d'associacions com les International Wineries for Climate Action (IWCA).

Aquest esforç per adaptar-se al nou escenari climàtic i mitigar les seves conseqüències es cristal·litza en el pla d'acció climàtica Torres & Earth, impulsat per Miguel A. Torres el 2008, que ha estat nomenat recentment una de les 100 persones més influents del món en la lluita contra el canvi climàtic per la revista Time.