Un compromís familiar amb la natura
El Nadal és un d'aquells moments de l'any on les nostres taules s'omplen d'aliments apetitosos. Productes quotidians de gran valor gastronòmic que, a causa del canvi climàtic i la sobreexplotació, en un futur poden desaparèixer. Si sumem forces, un altre final és possible.
Aquests són alguns dels aliments
que poden desaparèixer
Mel
Factors com els pesticides, els paràsits, les malalties i els canvis en l'ús del sòl contribueixen al deteriorament de les colònies d'abelles, fent que aquest aliment pugui desaparèixer. A més, aquest declivi té implicacions més àmplies per a la seguretat alimentària, ja que afecta la pol·linització de diversos cultius.
Arròs
El canvi climàtic també suposa una amenaça per a l'arròs. Les variacions en les temperatures, els patrons de pluja i l'augment del nivell del mar afecten les àrees de cultiu, especialment a les regions baixes.
Xocolata
El cacau no només es veu afectat pel canvi climàtic, que contribueix a la proliferació de plagues i malalties. L'expansió no planificada de les plantacions de cacau i les pràctiques agrícoles no sostenibles, també suposen un gran desafiament.
Tonyina
La tonyina està amenaçada per la sobreexplotació pesquera. La demanda mundial d'aquest peix popular ha portat a la pesca excessiva, esgotant les poblacions i posant en perill la sostenibilitat a llarg termini. Les pràctiques de pesca irresponsables també afecten altres espècies marines i els ecosistemes oceànics.
Musclos
L'augment de les temperatures i l'acidificació dels oceans afecten directament els musclos alterant la seva reproducció i creixement. La contaminació de l'aigua, resultat d'activitats humanes, també representa un risc per a la salut dels musclos i la qualitat dels hàbitats marins. A més, la sobreexplotació de les poblacions de musclos a causa de la pesca intensiva planteja reptes per a la seva reproducció i supervivència.
Anxoves
L'impacte creixent del canvi climàtic, manifestat en l'escalfament de les aigües i alteracions en la productivitat marina, l'augment de la contaminació per plàstics, que afecta la salut dels organismes marins i la pesca excessiva representen una amenaça directa per a les poblacions d'anxoves.
Tomàquet
Les temperatures extremes i els esdeveniments climàtics imprevisibles poden afectar la qualitat i rendiment dels cultius de tomàquet. La degradació del sòl a causa de pràctiques agrícoles intensives i l'esgotament de recursos hídrics també contribueixen a la vulnerabilitat d'aquest cultiu. D'altra banda, les varietats tradicionals de tomàquet estan en risc a causa de la preferència per ceps més comercials, disminuint la diversitat genètica.
Oli
L'expansió de l'agricultura intensiva i la pressió urbana sobre les terres agrícoles poden portar a la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat. A més, els canvis en les pràctiques agrícoles i les fluctuacions climàtiques poden afectar la producció d'olives, la qual cosa té un impacte directe en l'obtenció d'oli d'oliva de qualitat.
Raïm i vi
El canvi climàtic afecta la qualitat de les raïm i, per tant, l'elaboració del vi. La pujada de les temperatures, els patrons de pluja imprevisibles i altres esdeveniments climàtics extrems poden alterar les seves característiques úniques, impedint que arribi a la teva taula.
Hi ha diverses fonts de dades sobre aliments en perill de desaparició.
Compromesos amb
el futur del vi
Volem que el vi estigui sempre present a les nostres
taules i celebracions. Per això, a Familia Torres
portem temps treballant per minimitzar el nostre
impacte i cuidar la terra.
Amb la recuperació de varietats
ancestrals. Canviant la nostra manera de treballar
cap a vinyes i cellers més sostenibles.
Intensificant el nostre compromís ambiental amb la
creació del programa Torres & Earth per contribuir a
mitigar l'escalfament global reduint la nostra
empremta de carboni, adaptar-nos al nou escenari
climàtic i conscienciar el sector i la societat de
la necessitat d'actuar. Com més cuidem la terra,
millor vi aconseguim.
Un celler carboni neutre
Tenim un objectiu. Al 2030, esperem reduir com a mínim un 60% les nostres emissions de CO2 per ampolla, des de la vinya fins que arriba a tu. I convertir-nos en una bodega de zero emissions netes abans del 2040.
Un canvi que compartim
Els nostres proveïdors, la contribució dels quals a
la petjada de carboni és del 90%, també creuen que
cal canviar perquè res canviï.
Per això, des del 2015 col·laborem conjuntament en
el disseny de plans específics de reducció de la
petjada de carboni, centrats en l'eficiència
energètica i l'ús d'energies renovables,
biocombustibles i en el desenvolupament d'envasos
més lleugers amb menor impacte ambiental.
Més enllà de les vinyes
Des de la instal·lació d'una caldera de biomassa i panells fotovoltaics fins a l'optimització de la gestió de l'aigua, la reducció del pes de les nostres ampolles i l'ús de transport eco-eficient. Més enllà de les vinyes, des del 2008, hem implementat una sèrie d'iniciatives que busquen contribuir a fer que Familia Torres sigui un celler amb petjada de carboni neutra.
Junts ho podem canviar, un altre final és possible
Sovint no som conscients del potencial transformador que resideix en cadascuna de les nostres eleccions. Portar una vida més sostenible i apostar per aquests productes que també ho són és clau per crear un altre final.
Vols saber més sobre el nostre compromís amb la sostenibilitat?