IWCA publica l’informe anual 2022: L’associació marca l’agenda per a la descarbonització del sector del vi a nivell mundial

16 novembre 2022

Fundada per Família Torres i Jackson Family Wines de Califòrnia el 2019, International Wineries for Climate Action (IWCA) ha passat de 10 a 37 cellers en només 3 anys, fet que demostra clarament que IWCA ha aconseguit establir-se, des d’un enfocament científic, com un referent per reduir les emissions de carboni en el sector del vi.   

Durant l’any passat, malgrat el context de pandèmia mundial, IWCA s’ha anat enfortint com a organització. Ha fomentat un espai per a l’intercanvi i l’aprenentatge, maximitzant l’experiència externa dels cellers per desenvolupar noves i exclusives eines per comptabilitzar les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH), i establint protocols rigorosos de mesura i verificació. Els cellers membres d’IWCA, grans i petites que provenen ja de nou països, comparteixen el compromís de transformar els seus negocis per mesurar i reduir la seva empremta de carboni.  

El segon informe anual d’IWCA inclou els aspectes més destacats de cada celler de forma individual, centrant-se en els esforços de cadascun en el procés de reducció de les emissions de GEH. Així mateix, brinda una visió sense precedents de com el canvi climàtic està afectant els cellers de tot el món i com cadascun d’aquests cellers està treballant per reduir les seves emissions de carboni a través de la innovació i la tenacitat. Aquest informe és una lectura essencial per a prescriptors i propietaris de cellers de prioritzen a la seva agenda l’acció climàtica.  

En relació a la publicació de l’Informe Anual 2022 d’IWCA, Miguel A. Torres, president de Família Torres i d’IWCA, comenta: “Ara que la COP 27 està arribant al final, la publicació del segon Informe Anual de IWCA mostra la necessitat d’una acció global urgent. Com a integrants de la campanya Race to Zero de les Nacions Unides, el nostre informe anual posa de manifest com els cellers associats estan prenent mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.  

A més de conscienciar sobre el canvi climàtic i com afecta al sector vitivinícola en conjunt, IWCA treballa per motivar als cellerers a actuar i unir-se al moviment per promoure el canvi.