Neix l'escumós rosat Rosé de Mar 2017 de Vardon Kennett, propietat de la Família Torres

22 juliol 2022

Vardon Kennett, el celler dedicat a l'elaboració de vins escumosos d'alta gamma de la Família Torres, llança Cuvée Rosé de Mar 2017. Es tracta d'un rosat de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb pinot noir procedent de vinyes pròpies d'altura. Com en el cas del blanc Cuvée Esplendor, és un escumós d'anyada i llarga criança, que destaca per la seva elegància i frescor gràcies a l'altitud de les vinyes i a la minuciosa selecció del raïm.  

De bombolla subtil i vivaç, Rosé de Mar 2017 s'elabora pel mètode tradicional en el celler situat en una antiga masia de Santa Margarida d’Agulladolç, a l'Alt Penedès, que havia estat habitada per Daniel Vardon Kennett a principis del segle XIX. Comerciant marítim anglès, aventurer i emprenedor, Vardon Kennett va solcar els mars més remots fins que va decidir canviar el rumb de la seva vida per amor i assentar-se al Penedès per elaborar els seus propis vins. 

Família Torres va voler retre-li homenatge batejant el celler amb el seu nom. Ara, el nom del segon escumós també fa referència al seu passat com a navegant, de la mateixa manera que l'original forma de l'ampolla, de corbes sinuoses, recorda les onades de la mar. Aquest projecte vitivinícola, impulsat per la cinquena generació de la família cellerera del Penedès, va néixer el 2013 des de l'inconformisme i l'experimentació, fent l'ullet als orígens i tradició. Al capdavant hi ha l'enòloga Anna Velázquez, amb més de 25 anys d’experiència en el sector, elaborant vins d'extremada delicadesa i frescor. 

La producció de Rosé de Mar 2017 no arriba al miler d'ampolles i es comercialitzarà principalment a l’Estat espanyol. És un rosat extra brut molt refinat de perfil gastronòmic, on la pinot noir, amb les notes típiques de cirera, s'expressa obertament emmarcada en un perfecte equilibri entre la fina acidesa afruitada i els matisos que li atorga la llarga criança en ampolla d'un mínim de 39 mesos.  

El nou escumós de Vardon Kennett es va presentar en societat el dijous, 21 de juliol, en un acte celebrat al Juno House Club, el primer club exclusiu per a dones de Barcelona situat en el rehabilitat edifici del 1915 conegut com la Farinera del carrer Aribau. La presentació va anar a càrrec de l'enòloga Anna Velázquez, acompanyada de la sommelier Meritxell Falgueras i la música de Nika Mills. 

La principal referència del celler Vardon Kennett és Esplendor, elaborat des del 2013 amb les varietats pinot noir, chardonnay i un petit percentatge de xarel·lo. És un escumós de bombolla fina, fresc i elegant, que no renuncia a la complexitat que li aporta la llarga criança, a l'estil dels grans champagnes.  

Preu recomanat: 39€. Pot adquirir-se aquí.