Els cellers espanyols membres d’IWCA presenten l’associació a la Barcelona Wine Week

24 març 2022

International Wineries for Climate Action (IWCA) participa a la Barcelona Wine Week del 4 al 6 d’abril amb estand propi i la celebració d’una taula rodona amb els màxims representants dels quatre cellers de l’Estat que són membres de l'associació per animar altres cellers a sumar esforços en la descarbonització del sector vitivinícola a nivell global.

Al debat, que se celebrarà el dimarts, 5 d’abril, a les 11:30 hores, a la Sala Príncipe, amb el títol ‘IWCA: cap a la descarbonització del sector vitivinícola’, participaran Miguel A. Torres, president de Família Torres i cofundador d’IWCA; Carlos Moro, president de Bodegas Familiars Matarromera de les quals forma part Emina, celler membre de l’associació; Pedro Ruiz, CEO d’Alma Carraovejas, i Rafael de Haan, copropietari d’Herència Altés. Moderarà la taula la periodista Margalida Ripoll, cap de redacció de la revista Arrels.

L'emergència climàtica és l'amenaça més gran a què s'enfronten els viticultors i productors de vi. Sense una reducció d'emissions ràpida i decisiva, les conseqüències que en un futur pròxim hauran d'afrontar les regions vitivinícoles de tot el món seran devastadores. El sector vitivinícola pot abanderar la lluita contra la crisi climàtica amb accions directes i efectives de reducció d'emissions de CO₂ des de la col·laboració i suma d'esforços individuals. Amb aquesta missió es va constituir el 2019 el grup col·laboratiu IWCA, que es postula com la forma més efectiva per accelerar la descarbonització del sector.

Actualment, integren l'associació 27 cellers de 8 països i 5 continents, dels quals 13 són membres de ple dret i 14 estan en procés d’adhesió (‘Applicant Members’). Tots ells són cellers decidits a actuar immediatament per frenar la crisi climàtica mitjançant l'adopció d'accions directes i solucions innovadores, compartint les millors pràctiques sostenibles i treballant de manera conjunta cap a la descarbonització per tenir un impacte global.

IWCA té dues categories de membres (Or i Plata). Els requisits inclouen aconseguir la neutralitat de carboni el 2050 com a data límit, completar un inventari anual d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle per als abastos 1, 2 i 3 auditat per tercers, utilitzar energies renovables en els processos de producció i demostrar una reducció contínua de les emissions de CO₂ respecte a l'any base en línia amb l'objectiu general de zero emissions netes.

L'associació comptarà amb un estand situat en la zona de marques de la Barcelona Wine Week (D-142), dins del Pavelló 8 del Recinte firal de Montjuïc, on estaran representats els quatre cellers espanyols membres de l'associació. Col·laboradors de Família Torres, Bodega Emina, Alma Carraovejas i Herència Altés atendran qualsevol consulta d'informació per part de cellers i visitants.