NEGRES CÀLIDS PER A FREDS DIES D’HIVERN

Sabem com protegir-nos del fred: manta i sofà, edredons i nòrdics, estufa i calefacció. Però, de vegades, el dia a dia ens porta a oblidar o postergar aquella candidesa que només el vi sap aportar a l’ànima a través del paladar.

 

 

Dos copas de vino tinto delante del fuego. Una escena perfecta para un día de temperaturas invernales.

Dues copes de vi negre davant el foc. Una escena perfecta per a un dia de temperatures hivernals.

 

 

Vins amb històries per explicar davant la llenya. Una abraçada d’essència negra i abric, a mode de carícia, de pell a pell. La identitat varietal com a expressió de la llar xiuxiuejada a l’orella; el pes del vi a la boca, la complexitat aromàtica.

 

Salmos 

 

Salmos - [millor vi DOQ Priorat en la darrera edició dels Premis Vinari]- encarna com ben pocs aquella plenitud hedonista i càlida. Vides de garnatxa, carinyena i syrah, assentades en vessants de pissarra, perpetuen avui la tradició vitivinícola de la regió; una sàvia mescla d’herència monàstica cartoixana i cultura de la terra.

 

Salmos s’expressa des de la seva història, des del seu origen, i ens conquereix des de la intensitat i la complexitat aromàtica; des d’allò més profund i concentrat del seu color. En boca és ferm, enèrgic, saborós i amb un elegant taní vellutat. Persistent i rodó.

 

 

Salmos (DOQ Priorat) es un vino tinto elaborado con las variedades garnacha, cariñena y syrah.

Salmos (DOQ Priorat) és un vi negre elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i syrah.

 

 

Purgatori

La història de Purgatori (DO Costers del Segre) parteix d’un desterrament i culmina en un vi que, malgrat el seu curt recorregut d’ençà de la seva creació, s’ha fet mereixedor de múltiples reconeixements. I és que, des del 1770, els monjos de l’abadia de Montserrat es van instal·lar a la finca Purgatori a mode de penitència, on treballaven la terra per abastir d’aliments la diòcesi, a més de sadollar la seva set.

 

Purgatori exhibeix un abissal color cirera que hipnotitza. En nas, hi apareixen intenses notes florals i fruiteres (violetes i casis), embolcallades en una aurèola de matoll mediterrani amb record de farigola. La fusta sedueix des de senyals fumats i espècies (cacau), i crea així complexitat i aparences elegants.

 

En boca és carn i temptació. Intensitat i volum. Garnatxa, carinyena i syrah de nou units per fer de les nostres vides celebració i pur plaer.

 

 

Purgatori (DO Costers del Segre) es un vino tinto elaborado con las variedades garnacha, cariñena y syrah.

Purgatori (DO Costers del Segre) és un vi negre elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i syrah.

 

 

Celeste Reserva

Hi ha un edèn ampelogràfic, atrapat entre el cel i la terra, que arrela al sòl per mirar cap a les estrelles. La Ribera del Duero. Allà, a quasi nou-cents metres d’altitud, vides de negre fi il·luminen el Celeste Reserva.

 

Quinze mesos en roure, vint-i-un en ampolla. La prolongada letargia de Celeste Reserva es tradueix en pausa i confort per als nostres sentits.

 

Intensament afruitat i madur (confitura de mores), amb notes sensuals de prunes panses i un toc elegant de roure torrat. En boca és vellutat, ferm, carnós, amb extraordinària persistència.

 

 

Celeste Reserva (DO Ribera del Duero) es un vino tinto mono varietal. La variedad con la que se elabora esté vino es tinto fino (tempranillo).

Celeste Reserva (DO Ribera del Duero) és un vi negre monovarietal. La varietat amb la qual s’elabora aquest vi és tinto fino (ull de llebre).

 

 

Las Pisadas

Des de la Rioja alabesa, Las Pisadas (DOC Rioja) reivindica el passat remot de la comarca i les seves pràctiques culturals vers la vinya. El paradigma, fet vi, de l’evolució paral·lela i simbiòtica del vi i la societat.

 

Als vessants rocosos de la muntanya, els oriünds primigenis van excavar cups per premsar-hi el raïm que baixaven de l’agresta vinya. Trepig a trepig, van deixar una empremta inesborrable en el paisatge on avui es troba el celler de la Família Torres.

 

Las Pisadas és una irresistible combinació d’allò vell i d’allò nou. On la intensitat fruitera, en fons i forma de confitura de gerds, i la sensualitat madura del seu fons d’espècies (clau d’espècia), culminen en un paladar saborós, càlid, plaent.

 

 

  Las Pisadas (DO Rioja) es un vino tinto mono varietal. La variedad con la que se elabora esté vino es tempranillo.

Las Pisadas (DO Rioja) és un vi negre monovarietal. La varietat amb la qual s’elabora aquest vi és ull de llebre.

 

 

Perquè la millor via d’entrada a l’ànima és el paladar, aquests vins garanteixen candidesa i sabor, abric i aliment. Plaer i goig.

 

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't