Familia Torres s'adhereix a Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (Som Gastronomia)

som gastronomia

L'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme ha atorgat a Catalunya la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG25) 

  • Aquest reconeixement posa de manifest l'excepcionalitat i la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català, i consolida el territori com a referent internacional. La distinció transcendeix el fet culinari, alhora posa l'accent en l'esperit innovador i connecta el seu patrimoni alimentari amb valors com ara la sostenibilitat, la qualitat i la cohesió social; també fa de la gastronomia catalana  un element clau en la identitat cultural del territori i punta de llança de la seva projecció al món.  

L'adhesió de Familia Torres fa tangible la tasca que el nostre celler ha dut a terme durant dècades, portant la nostra bona feina i projectant els vins de la nostra terra a tots els racons del planeta, i esdevenint pioners a liderar un moviment per pal·liar i prevenir les amenaces del canvi climàtic (Torres & Earth). De la mateixa manera, la innovació en el sector enoturístic i el suport i la col·laboració activa amb restauradors de primer ordre fan d'aquesta implicació una cosa ben natural. 

Salmos, DOQ Priorat, junto con un arroz de pato del Penedès 
Salmos, DOQ Priorat, juntament amb un arròs d’ànec mut del Penedès. 
  • Un llegat gastronòmic d'excel·lència. Catalunya disposa d'una tradició culinària única, basada en la Dieta Mediterrània, reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Productes amb distintius europeus (denominació d'origen protegida i indicació geogràfica protegida), cuiners de renom mundial, com els germans Roca, el trio Castro-Xatruch-Casañas del restaurant Disfrutar, Carme Ruscalleda o Ferran i Albert Adrià, i una aposta decidida per l'enoturisme i el producte local, són alguns dels punts forts que han fet possible aquest reconeixement. 
  • Els eixos estratègics que defineixen aquest projecte apassionant defineixen una visió integral del sector com a vector transformador que uneix tradició i modernitat. Sostenibilitat i biodiversitat. Innovació tecnològica i economia circular. Un turisme sostenible i responsable. Un compromís ferm guiat per l'educació i la sensibilització per projectar-nos al món com el que som: una cultura viva, responsable i conseqüent, que inverteix temps i recursos en accions que converteixen Catalunya en un model i un referent d'una transició envers una economia més humana i responsable. Tot això sense deixar enrere els col·lectius més vulnerables, amb l'aposta per la inclusió i la cohesió social.  
Carpaccio de gambas maridado con Waltraud (DO Penedès)  
Carpaccio de gambes maridat amb Waltraud (DO Penedès)  
  • Familia Torres és molt conscient que l'adhesió no és un mer tràmit formal, és el reflex d'un compromís col·lectiu per fer de Catalunya un model de referència mundial. Cada adhesió cerca sumar esforços per construir una gastronomia catalana sostenible, innovadora, inclusiva i connectada al món. Ajudem a crear una xarxa dinàmica i interdisciplinària on tothom té un paper fonamental per a aquest propòsit. 

“La gastronomia catalana és un motor econòmic, cultural i turístic que connecta el territori, fomenta la sostenibilitat i promou la cohesió social, sempre des d'un respecte profund pel llegat històric i la seva gent” 

  • No podem, ni volem obviar els socis impulsors d'aquesta iniciativa. Entitats que aporten la seva experiència, influència i capacitat d'innovació. Institucions, entitats privades i gremis del sector. D'entre ells destaquen la Fundació Alícia, com a centre de recerca dedicat a la cuina, la salut i la nutrició; per tal que (i des de) la ciència fomenti creacions i accions que enriqueixen la nostra cuina.  
  • elBullifoundation. La fundació dirigida per Ferran Adrià és una altra entitat fonamental del projecte CRMG25. ElBulli ha estat una referència mundial en la creativitat i la innovació gastronòmica. Amb la creació de la seva fundació, Adrià ha consolidat un espai dedicat a la recerca i la divulgació de tècniques culinàries i idees que han marcat un abans i un després en el món de la gastronomia. La seva participació en el CRMG25 aporta una visió global i creativa que ajuda a posicionar Catalunya com a destí gastronòmic d'excel·lència. 
  • Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició és un altre soci de pes en aquest projecte. Com a institució dedicada a la preservació i promoció del patrimoni gastronòmic català, l'Acadèmia vetlla per la difusió de les tradicions culinàries locals, i alhora impulsa la seva modernització i internacionalització. El seu paper al CRMG25 és fonamental per consolidar la identitat gastronòmica de Catalunya i defensar els valors de qualitat, autenticitat i sostenibilitat que caracteritzen la cuina catalana. 
Clos Ancestral tinto (DO Penedès) maridado con pollo marinado
Clos Ancestral Negre (DO Penedès) maridat amb pollastre marinat. 

Todas las acciones que llevará a cabo Familia Torres tienen como objetivos ensalzar e impulsar nuestra cultura agroalimentaria, nuestro legado histórico y cultural, y una visión a futuro para hacer de este, nuestro territorio, un lugar mejor.