Cuvée Rosé de Mar de Vardon Kennett

cuvée rosé de mar


El nou escumós rosé de Rosé de Familia Torres


Masia Vardon Kennett, el celler dedicat a l'elaboració de vins escumosos d'alta gamma de Família Torres, llança el Cuvée Rosé de Mar 2017. Es tracta d'un rosat de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb pinot noir procedent de vinyes pròpies d'altura, que destaca pel seu frescor i la seva elegància.


 

Cuveé Rosé de Mar 2017, propiedad de Familia Torres
Cuveé Rosé de Mar 2017, propietat de Família Torres

 

Com en el cas del blanc Cuvée Esplendor, és un escumós d'anyada i criança llarga, que destaca per la seva elegància i el seu frescor gràcies a l'altitud de les vinyes i a la selecció minuciosa dels raïms. De bombolla subtil i vivaç, el Rosé de Mar 2017 s'elabora pel mètode tradicional al celler situat en una masia antiga de Santa Margarida d'Agulladolç, a l'Alta Penedès, que havia estat habitada per Daniel Vardon Kennett cap al segle XIX.
 

 

Cuvée Esplendor y Cuvée Rosé de Mar de Masia de Vardon Kennett.
El Cuvée Esplendor i el Cuvée Rosé de Mar de la Masia de Vardon Kennett. 


Daniel Vardon Kennett: el nom al darrere de les bombolles

Fill d'una família històrica de comerciants marítims, Daniel Vardon Kennett va néixer l'any 1781 a l'illa de Guernesey (canal de la Mànega). En un dels seus viatges, va arribar a Barcelona, on va quedar enamorat des seus vins i la seva cultura. Aleshores va decidir dedicar-se al comerç i a l'explotació de vins locals amb destinació a Anglaterra i a Saint Peter Port (Guernesey). Anys més tard, Vardon Kennett es va casar amb la barcelonina María Francisca de Ferrer i va iniciar una nova vida entre les vinyes. Va morir als 54 anys, sense descendència. Les seves restes descansen a la capella romànica de Santa Margarida d'Agulladolç, on una làpida conserva les seves darreres paraules que li va dedicar a la seva esposa.

Família Torres li va voler retre homenatge posant el seu nom al celler. Ara, el nom del seu segon escumós també fa referència al seu passat com a navegant, de la mateixa manera que la forma original de l'ampolla, de corbes sinuoses, recorda les ones de la mar. Aquest projecte vitivinícola, impulsat per la cinquena generació de la família cellerera del Penedès, va néixer l'any 2013 des de l'inconformisme i la experimentació, fent l'ullet als orígens i a la tradició. Al front hi ha l'enòloga Anna Velázquez, amb més de 25 anys d'experiència en el sector, en els quals ha elaborat vins d'extremada delicadesa i frescor.
 


Cuvée Rosé de Mar 2017

La producció del Rosé de Mar 2017 no arriba al miler d'ampolles i es comercialitzarà principalment a Espanya.  


És un rosat extra brut molt refinat, de perfil gastronòmic, en què la pinot noir, amb les seves notes típiques de cirera, s'expressa obertament emmarcada en un equilibri perfecte entre la fina acidesa fruitera i els matisos que li atorga la llarga criança en ampolla d'un mínim de 39 mesos. 
 

Cuvée Rosé de Mar es un rosado de producción muy limitada, un espumoso de añada y larga crianza, que destaca por su elegancia y frescura gracias a la altitud de los viñedos y a la minuciosa selección de las uvas.
El Cuvée Rosé de Mar és un rosat de producció molt limitada, un escumós d'anyada i llarga criança, que destaca per la seva elegància i el seu frescor gràcies a l'altitud de les vinyes i a la selecció minuciosa dels raïms.  


El Cuvée Rosé de Mar 2017 és un rosat de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb pinot noir procedent de vinyes pròpies d'altura.Una referència més a afegir al catàleg de Família Torres. Salut!