5 vins blancs per a dies solejats

Els vins blancs Família Torres responen a la crida de qualsevol paladar, per molt exigent que sigui. Perquè ja queda lluny de l’inconscient col·lectiu allò d’associar qualitat només amb els vins negres d’anyada vella. Ara és el moment d’esborrar per sempre aquesta classe de falsos axiomes i reivindicar l’excelsa qualitat de les elaboracions que vesteixen de groc, ocre i or.

Un brindis, un migdia de juny
Per a amants de la frescor revitalitzant, Celeste Verdejo (DO Rueda) sedueix des de les tonalitats daurades pàl·lides, records d’or límpid i net. Un vi que, en nas, resulta intens i embriagador, desfermant notes varietals de fonoll, ametlla verda i cítrics; tot sobre un llit aromàtic de flors blanques. En boca acut ràpid a la crida del plaer; ferm però sedós, amable i carnal (mango i préssec); i deixa una sendera darrera seu d’acidesa elegant que perllonga la longitud de boca.

Celeste Verdejo (DO Rueda) elaborat amb la varietat verdejo. El pots trobar aquí: Celeste Verdejo
Vinyarets Blanc (DO Penedès) segueix la petja de l’expressió varietal de la terra i s’endevina com a aliat refrescant i identitari. L’elaboració busca potenciar els aromes subtils de la varietat per antonomàsia de la regió, mitjançant una fermentació amb control de temperatura. El resultat és un vi fresc, d’acidesa excel·lent i d’aroma olorós de record citric, assentat sobre un fons floral tan delicat com embriagador (ginesta). Enèrgic en la seva entrada, amb un paladar expressiu i un final de deliciosa poma i mel.

Vinyarets Blanc (DO Penedès) està elaborat amb la varietat xarel·lo. El pots trobar aquí: Vinyarets Blanc
Transcendeix el pur concepte de frescor, i, a més, el Waltraud (DO Penedès) materialitza la dolça raresa del riesling en un vi polièdric en la seva essència i característiques. Un vi intens en l'aspecte aromàtic, subtil i elegant en el seu cos i sorprenent al paladar. A la vista, color daurat, lluminós. Intens i delicat, amb fins matisos florals (melissa) i fruiters (pell de llimona): amb un eco de fons de pura mel. Elegant, amb cos ferm però sedós i un final de tall llaminer que recorda el pa d’espècies. Seda líquida que sedueix.

El vi blanc Waltraud (DO Penedès) està elaborat amb la varietat riesling. El pots trobar aquí: Waltraud
Vi que segueix la sendera de la noblesa varietal internacional, el Fransola (DO Penedès) vesteix de sauvignon blanc de les zones altes del Penedès. Una fermentació en bota de roure nou americà seguida de quatre mesos de criança donen llum a un vi de seductora veu aromàtica i paladar excels. Daurat, brillant i lluminós, en nas afloren les notes fruiteres (fruita de la passió, codony) sobre un delicat llit de fruits secs que ens retrotreu a matisos adults torrats de la criança. En boca és intens, sedós, d’elegància aristocràtica però amb l’expressió austera de la terra.

El vi blanc Fransola (DO Penedès) està elaborat amb la varietat sauvignon blanc. El pots trobar aquí: Fransola
Insistència en la noblesa varietal, el Milmanda (DO Conca de Barberà) continua essent referent i paradigma del bon nom dels vins blancs de qualitat superior. Lloc de vinyes des del s. XII, la finca i granja fortificada de Milmanda, presidida per la seva torre carismàtica, observa el temps des de la seva atalaia, i davant seu, es disposen les vinyes velles de chardonnay que donen fons i forma a Milmanda. Fermentat i criat en roure nou francès i sotmès a una malolàctica parcial, l’elegància i complexitat de Milmanda ha deixat protagonisme a l’expressió varietal per tal que les notes seductores de criança ballin entre fum i cafè; avellana i mel, préssec de vinya i xuclamel, conformen un vi de perfil aristocràtic i personalitat elegant.

El vi blanc Milmanda (DO Conca de Barberà) està elaborat amb la varietat chardonnay. El pots trobar aquí: Milmanda