Un llegat construït amb l'esforç de cinc generacions

1870

1870

Jaime Torres Vendrell, junt amb el seu germà Miquel, funden l'empresa i construeixen el celler davant de l'estació de ferrocarril de Vilafranca de Penedès. Procedeixen d'una família de viticultors que es remunta a l'any 1678.

Històrics Celler

1904

1904

Sa Majestat el Rei Alfons XIII visita el celler. El dinar se serveix dins d'una cisterna de fusta de 500.000 litres.

Reconeixements
Visites il·lustres

1907

1907

El 7 de febrer de 1907, Juan Torres Casals, fill de Miguel Torres Vendrell, registra la marca Coronas. Hi havia assumit la direcció de l'empresa de mans del seu pare un any abans, qui havia quedat a l'comandament després de la defunció de D. Jaume en 1904.

Naixement de productes

1928

1928

Juan Torres inicia la destil·lació de vins i criança de brandis.

Naixement de productes
Innovacions en l’elaboració

1932

1932

Amb 23 anys d'edat, Miguel Torres Carbó succeeix al seu difunt pare assumint la direcció de l'empresa amb l'ajuda de la seva mare, Donya Josefa.

Històrics família

1939

1939

Tres mesos abans de concloure la Guerra Civil a Espanya, el celler resulta parcialment destruïda a causa dels bombardejos aeris dirigits a l'estació de ferrocarril. 

Marc històric

1942

1942

Miguel Torres Carbó mana reconstruir el celler. En un telegrama que envia des de l'Havana al desembre d'aquest any, diu: "Resolt continuïtat servei dels nostres vins. Primer important demanat garantit. Activin obra reconstrucció celler ". Amb això, s'inicia també la venda de vi embotellat i es comercialitza Coronas per primera vegada.

Marc històric
Naixement de productes

1954

1954

S’inicia la comercialització de Sangre de Toro.

Naixement de productes

1963

1963

Al terminar sus estudios de enología en Dijon (Francia), Miguel A. Torres, hijo de Miguel Torres Carbó y Margarita Riera, asume la dirección técnica de la bodega. Introduce la innovadora técnica de fermentación en frío y crea el primer Viña Sol (marca registrada en 1947).

Naixement de productes
Innovacions en l’elaboració

1964

1964

Miguel A. Torres introdueix ceps forans i inicia la plantació de cabernet sauvignon a la finca Mas la Plana, al Penedès, i de chardonnay, anys més tard, a la finca de l'Castell de Milmanda, a la Conca de Barberà. Es comença a utilitzar dipòsits d'acer inoxidable a l'elaboració dels vins.

Innovacions en l’elaboració

1970

1970

Primera anyada de Gran Coronas Etiqueta Negra de la finca Mas La Plana, elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon, que amb els anys es convertirà en el vi insígnia de la Família Torres.

Innovacions en l’elaboració

1975

1975

Marimar Torres s'instal·la als EUA. Augmenta la presència dels vins de Família Torres en aquest mercat. 

Creixement / Expansió
Històrics família

1979

1979

Comença l’activitat de Torres a Xile.

Creixement / Expansió
Històrics Celler

1979

El vi Gran Coronas Etiqueta Negra 1970 guanya a l’Olimpíada Mundial de Vins organitzada per Gault-Millau a París.

Reconeixements

1980

1980

Nova etapa en l'elaboració de vins negres. Es milloren les tècniques d’elaboració de vins negres amb la millora dels processos de fermentació, treballant amb vins procedents de ceps el rendiment per hectàrea dels quals s’ha reduït i controlat. L’envelliment en roure es perfecciona realçant la importància dels tanins procedents dels raïms (vegetals) per sobre dels que provenen de la fusta.

Innovacions en l’elaboració

1982

1982

Marimar Torres planta la seva primera vinya a Califòrnia. S’hi planta chardonnay, pinot noir i parellada.

Creixement / Expansió
Històrics Celler

1989

1989

El vi Milmanda aconsegueix el tercer lloc en una degustació a cegues de vins de chardonnay de tot el món.

Reconeixements

1990

1990

Miguel Torres Carbó rep la Creu de Sant Jordi del president Jordi Pujol.

Reconeixements

1995

1995

En el 125è aniversari de Torres, Sa Majestat el Rei Joan Carles I visita el celler de Torres a Pacs del Penedès.

 

Visites il·lustres

1997

1997

S’inaugura la Gran Sala d’Exposicions de la Fundació Miguel Torres.

Històrics Celler
Nous espais

1997

El brandi Torres 20 Hors d’Age és escollit el Millor Brandi del Món.

Reconeixements

1999

1999

La revista americana Wine Spectator premia Torres com «el celler més important d’Espanya».

Reconeixements

2001

2001

S’estableix una joint venture a l’Índia (T.T & G. Trading Private Limited), amb la qual cosa Torres es converteix en el primer celler espanyol que consolida la seva presència al país.

Creixement / Expansió

2001

Torres és l’únic celler espanyol esmentat al Hall of Fame (quadre d’honor) de la revista americana Wine Spectator amb motiu del seu 25è aniversari.

Reconeixements

2002

2002

Miguel A. Torres rep el guardó “Decanter Man of the Year 2002”, atorgat per la revista internacional Decanter.

Reconeixements

2005

2005

Miguel A. Torres rep el premi Wine International Magazine, Personality of the Year en l’apartat d’innovació.

Reconeixements

2005

Llançament del nou vi negre Celeste, el primer vi negre elaborat per Torres a la DO Ribera del Duero.

Naixement de productes

2006

2006

Miguel A. Torres és distingit amb el guardó Lebenswerk (premi a una vida), que atorga la prestigiosa revista alemanya de vins Wein Gourmet.

Reconeixements

2006

Torres rep el Premi al Millor Celler Europeu, atorgat per la prestigiosa revista americana Wine Enthusiast.

Reconeixements

2007

2007

Llançament del vi Salmos, el primer vi Torres elaborat en la DO Priorat.

Creixement / Expansió
Naixement de productes

2007

Miguel A. Torres és nomenat el viticultor espanyol més influent i el segon a Europa, segons la llista anual de la revista Decanter.

Reconeixements

2008

2008

S’inaugura el celler Waltraud.

Històrics Celler
Nous espais

2009

2009

Cellers Torres s’estén a la DO Rioja. Es comença a comercialitzar el primer vi negre Torres elaborat en aquesta zona: Altos Ibéricos.

Creixement / Expansió
Històrics Celler
Naixement de productes

2010

2010

Miguel A. Torres rep el premi Lifetime Achievement Award a la trajectòria professional, atorgat per International Wine Challenge (Regne Unit)..

Reconeixements

2010

La prestigiosa revista Drink Business atorga a Torres el guardó de Green Company of the Year, pel seu compromís mediambiental.

Reconeixements

2010

Mireia Torres Maczassek, membre de la cinquena generació de la família Torres, assumeix la direcció dels cellers Jean Leon i Priorat.

Històrics Celler
Històrics família

2011

2011

Llançament de Verdeo, elaborat a la DO Rueda.

Creixement / Expansió
Naixement de productes

2012

2012

Miguel Torres Maczassek, membre de la cinquena generació, és nomenat  director general del grup Torres

Històrics Celler
Històrics família

2013

2013

Cellers Torres és considerada la Marca Europea de vi més reconeguda i l’11a a escala mundial en el rànquing The Power 100, fet per l’empresa britànica Intangible Business sobre el mercat del vi i begudes espirituoses.

Reconeixements

2013

Miguel A. Torres rep a Nova York el premi Wine Enthusiast Lifetime Achivement Award.

Reconeixements

2014

2014

La revista britànica Drinks International reconeix Torres com la marca de vins més admirada del món.

Reconeixements

2014

Torres es consolida a Rueda amb la compra d’un celler a Villafranca de Duero, on elabora el seu Verdeo.

Creixement / Expansió

Mireia Torres Maczassek

2014

Mireia Torres Maczassek és nomenada responsable de l’àrea de R+D+i del grup Torres.

Històrics Celler
Històrics família

2015

2015

La revista britànica Drinks Business premia a Torres per la seva aposta per les energies renovables en la cinquena edició dels premis internacionals Green Awards.

 

Reconeixements

Bodega Waltraud

2015

Torres és reconeguda, per segon any consecutiu, com la marca de vins més admirada del món per la revista britànica de referència Drinks International.

Reconeixements