
Un llegat construït amb l'esforç de cinc generacions

1870
Jaime Torres Vendrell, junt amb el seu germà Miquel, funden l'empresa i construeixen el celler davant de l'estació de ferrocarril de Vilafranca de Penedès. Procedeixen d'una família de viticultors que es remunta a l'any 1678.
Històrics Celler

1904
Sa Majestat el Rei Alfons XIII visita el celler. El dinar se serveix dins d'una cisterna de fusta de 500.000 litres.
Reconeixements
Visites il·lustres

1907
El 7 de febrer de 1907, Juan Torres Casals, fill de Miguel Torres Vendrell, registra la marca Coronas. Hi havia assumit la direcció de l'empresa de mans del seu pare un any abans, qui havia quedat a l'comandament després de la defunció de D. Jaume en 1904.
Naixement de productes

1928
Juan Torres inicia la destil·lació de vins i criança de brandis.
Naixement de productes
Innovacions en l’elaboració

1932
Amb 23 anys d'edat, Miguel Torres Carbó succeeix al seu difunt pare assumint la direcció de l'empresa amb l'ajuda de la seva mare, Donya Josefa.
Històrics família

1939
Tres mesos abans de concloure la Guerra Civil a Espanya, el celler resulta parcialment destruïda a causa dels bombardejos aeris dirigits a l'estació de ferrocarril.
Marc històric

1942
Miguel Torres Carbó mana reconstruir el celler. En un telegrama que envia des de l'Havana al desembre d'aquest any, diu: "Resolt continuïtat servei dels nostres vins. Primer important demanat garantit. Activin obra reconstrucció celler ". Amb això, s'inicia també la venda de vi embotellat i es comercialitza Coronas per primera vegada.
Marc històric
Naixement de productes

1954
S’inicia la comercialització de Sangre de Toro.
Naixement de productes

1963
Al terminar sus estudios de enología en Dijon (Francia), Miguel A. Torres, hijo de Miguel Torres Carbó y Margarita Riera, asume la dirección técnica de la bodega. Introduce la innovadora técnica de fermentación en frío y crea el primer Viña Sol (marca registrada en 1947).
Naixement de productes
Innovacions en l’elaboració

1964
Miguel A. Torres introdueix ceps forans i inicia la plantació de cabernet sauvignon a la finca Mas la Plana, al Penedès, i de chardonnay, anys més tard, a la finca de l'Castell de Milmanda, a la Conca de Barberà. Es comença a utilitzar dipòsits d'acer inoxidable a l'elaboració dels vins.
Innovacions en l’elaboració

1970
Primera anyada de Gran Coronas Etiqueta Negra de la finca Mas La Plana, elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon, que amb els anys es convertirà en el vi insígnia de la Família Torres.
Innovacions en l’elaboració

1975
Marimar Torres s'instal·la als EUA. Augmenta la presència dels vins de Família Torres en aquest mercat.
Creixement / Expansió
Històrics família

1979
Comença l’activitat de Torres a Xile.
Creixement / Expansió
Històrics Celler

1979
El vi Gran Coronas Etiqueta Negra 1970 guanya a l’Olimpíada Mundial de Vins organitzada per Gault-Millau a París.
Reconeixements

1982
Marimar Torres planta la seva primera vinya a Califòrnia. S’hi planta chardonnay, pinot noir i parellada.
Creixement / Expansió
Històrics Celler

1983
Miguel A. Torres, al seu retorn de Montpellier on havia cursat estudis de viticultura durant un any, posa en marxa el projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes.
Innovacions en l’elaboració

1990
Miguel Torres Carbó received the "Creu de Sant Jordi" from Jordi Pujol.
Reconeixements

1991
S'inicia la comercialització del primer vi elaborat per Marimar a Califòrnia, un 100% chardonnay de l'anyada 1989.
Naixement de productes

1991
Miguel A. Torres assumeix la presidència del celler després de la mort del seu pare.
Històrics família

1995
En el 125è aniversari de Torres, Sa Majestat el Rei Joan Carles I visita el celler de Torres a Pacs del Penedès.
Visites il·lustres

1997
S’inaugura la Gran Sala d’Exposicions de la Fundació Miguel Torres.
Històrics Celler
Nous espais

1997
El brandi Torres 20 Hors d’Age és escollit el Millor Brandi del Món.
Reconeixements

1999
La revista americana Wine Spectator premia Torres com «el celler més important d’Espanya».
Reconeixements

2001
S’estableix una joint venture a l’Índia (T.T & G. Trading Private Limited), amb la qual cosa Torres es converteix en el primer celler espanyol que consolida la seva presència al país.
Creixement / Expansió

2001
Torres és l’únic celler espanyol esmentat al Hall of Fame (quadre d’honor) de la revista americana Wine Spectator amb motiu del seu 25è aniversari.
Reconeixements

2002
Miguel A. Torres rep el guardó “Decanter Man of the Year 2002”, atorgat per la revista internacional Decanter.
Reconeixements

2005
Miguel A. Torres rep el premi Wine International Magazine, Personality of the Year en l’apartat d’innovació.
Reconeixements

2005
Llançament del nou vi negre Celeste, el primer vi negre elaborat per Torres a la DO Ribera del Duero.
Naixement de productes

2006
Miguel A. Torres és distingit amb el guardó Lebenswerk (premi a una vida), que atorga la prestigiosa revista alemanya de vins Wein Gourmet.
Reconeixements

2006
Torres rep el Premi al Millor Celler Europeu, atorgat per la prestigiosa revista americana Wine Enthusiast.
Reconeixements

2007
Llançament del vi Salmos, el primer vi Torres elaborat en la DO Priorat.
Creixement / Expansió
Naixement de productes

2007
Miguel A. Torres és nomenat el viticultor espanyol més influent i el segon a Europa, segons la llista anual de la revista Decanter.
Reconeixements

2008
S’inaugura el celler Waltraud.
Històrics Celler
Nous espais

2009
Cellers Torres s’estén a la DO Rioja. Es comença a comercialitzar el primer vi negre Torres elaborat en aquesta zona: Altos Ibéricos.
Creixement / Expansió
Històrics Celler
Naixement de productes

2010
Miguel A. Torres rep el premi Lifetime Achievement Award a la trajectòria professional, atorgat per International Wine Challenge (Regne Unit)..
Reconeixements

2010
La prestigiosa revista Drink Business atorga a Torres el guardó de Green Company of the Year, pel seu compromís mediambiental.
Reconeixements

2010
Mireia Torres Maczassek, membre de la cinquena generació de la família Torres, assumeix la direcció dels cellers Jean Leon i Priorat.
Històrics Celler
Històrics família

2011
Llançament de Verdeo, elaborat a la DO Rueda.
Creixement / Expansió
Naixement de productes

2012
Miguel Torres Maczassek, membre de la cinquena generació, és nomenat director general del grup Torres.
Històrics Celler
Històrics família

2013
Cellers Torres és considerada la Marca Europea de vi més reconeguda i l’11a a escala mundial en el rànquing The Power 100, fet per l’empresa britànica Intangible Business sobre el mercat del vi i begudes espirituoses.
Reconeixements

2013
Miguel A. Torres rep a Nova York el premi Wine Enthusiast Lifetime Achivement Award.
Reconeixements

2014
La revista britànica Drinks International reconeix Torres com la marca de vins més admirada del món.
Reconeixements

2014
Torres es consolida a Rueda amb la compra d’un celler a Villafranca de Duero, on elabora el seu Verdeo.
Creixement / Expansió

2014
Mireia Torres Maczassek és nomenada responsable de l’àrea de R+D+i del grup Torres.
Històrics Celler
Històrics família

2015
La revista britànica Drinks Business premia a Torres per la seva aposta per les energies renovables en la cinquena edició dels premis internacionals Green Awards.
Reconeixements

2015
Torres és reconeguda, per segon any consecutiu, com la marca de vins més admirada del món per la revista britànica de referència Drinks International.
Reconeixements