Perpetual 2013 de Cellers Torres, escollit el millor Priorat a la International Wine Challenge 2016

Reconeixement / 2016 · 05 · 29

Perpetual 2013, vi de l’Antologia Miguel Torres, ha sigut escollit el millor Priorat a la International Wine Challenge 2016, considerada una de les competicions vinícoles més prestigioses del món que ha celebrat recentment la seva 33ª edició amb la participació de 200 experts per avaluar 12.000 vins de 50 països productors.

Aquest emblemàtic vi de Cellers Torres, elaborat al seu celler d’El Lloar, ha rebut el ‘Priorat Trophy’, sent els trofeus la màxima distinció que atorga el jurat a aquells vins que sobresurten en les seves diferents categories i que han rebut medalla d’or. Espanya ha aconseguit un total de 24 trofeus per 19 referències i 63 medalles d’or, situant-se en la quarta posició dels vins més ben valorats després de França, Austràlia i Portugal.

Perpetual, de producció limitada, neix de vinyes velles de garnatxa i samsó d’entre 80 i 100 anys plantades en pronunciades pendents de pedra llicorella (pissarra), pròpies del Priorat, que són l’essència d’aquest vi de gran concentració i personalitat. Es tracta d’un homenatge al vi de guarda d’aquesta regió, un vi intens i amb caràcter, nascut per vèncer el temps.

La verema 2013 va ser extraordinària per la seva climatologia; al contrari del que és habitual al Priorat, la pluviometria en la fase de creixement vegetatiu va ser superior a la mitja i les temperatures a l’estiu van ser molt suaus. Això va permetre que el cicle de maduració s’allargués i que la maduració de les pells i de la polpa s’igualessin donant fruit a vins concentrats però equilibrats, amb bona qualitat sanitària i maduració correcte.

Perpetual pertany a l’Antologia Miguel Torres, una selecció dels vins emblema de Cellers Torres, cinc vins únics. Impregnats d’història i personalitat i seleccionats meticulosament com a màxima expressió del caràcter, tipicitat i singularitat del lloc del que procedeixen: Mas La Plana, Grans Muralles, Milmanda, Perpetual i Reserva Real.

La IWC és un concurs internacional fundat el 1983 i actualment presidit per Charles Metcalfe, Oz Clarke, Peter McCombie (Master of Wine), Tim Atkin (Master of Wine) i Sam Harrop (Master of Wine). Se celebra dues vegades a l’any, denominades “Tranches” 1 (al novembre) i 2 (a l’abril) i avalua cada vi a cegues, atorgant les medalles d’or, plata, bronze i els trofeus, elogis a les millors categories a concurs.