Milmanda de la Família Torres, millor vi blanc amb fusta segons els periodistes i escriptors del vi

Reconeixement / 2018 · 01 · 19

Milmanda, el vi blanc més preuat de la Família Torres, continua sent considerat un dels millors vins d'Espanya pels periodistes i escriptors del vi.

Aquest exclusiu chardonnay de la Conca de Barberà, de l'anyada 2014, ha estat elegit com a 'Millor vi blanc amb barrica' a la IX edició dels Premis als Millors Vins i Espirituosos d'Espanya que atorga l’AEPEV, associació que reuneix aquests professionals, un reconeixement que ja va obtenir en les dues edicions anteriors.

Milmanda figura al palmarès d'aquesta nova edició, juntament amb 34 vins i espirituosos, elegits per votació a doble volta entre 655 marques proposades, i repartits en 11 categories.

Aquest vi, al costat de Mas La Plana, Perpetual, Reserva Real i Grans Muralles, constitueix l'Antologia Miguel Torres, una col·lecció dels cinc vins més emblemàtics de la Família Torres. Són vins únics, que representen el llegat de la família com a viticultors des de fa més de tres segles i la determinació de cinc generacions per la qualitat i l'excel·lència.

Milmanda neix de vinyes velles de chardonnay plantades a 500 metres d'altitud davant del castell del mateix nom, vinculat històricament al Monestir de Poblet i adquirit per la Família Torres el 1975. El clima mediterrani de la finca, amb influència continental, temperatures fresques i fortes oscil·lacions tèrmiques, així com els sòls argilosos i profunds, afavoreixen el desenvolupament òptim de la chardonnay, que resulta en un vi amb caràcter varietal molt apte per a la criança.

L'anyada 2014 de Milmanda ha obtingut excel·lents puntuacions en guies de referència, entre les quals destaquen els 96 punts de l'Anuari de Vins El País 2018 i els 94 punts que li ha assignat el reconegut crític de vins americà James Suckling.