Milmanda de Cellers Torres, Millor Vi d’Espanya en la seva categoria segons els periodistes especialitzats

Reconeixement / 2017 · 01 · 09

Milmanda, el vi blanc més preuat de la família  Torres, continua sent un dels millor vins d’Espanya segons els periodistes. En la VIII edició dels Premis als Millors Vins i Espirituosos d’Espanya que atorga l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV), aquest vi de la DO Conca de Barberà de l’anyada 2012 ha estat escollit per segon any consecutiu com a Millor vi blanc amb fusta.

De les 1055 marques proposades en la primera fase del concurs,  184 van passar a la final. Van participar en la votació a doble volta el 90% dels membres de l’associació.  El palmarès 2016 inclou un total de 24 vins i 6 espirituosos, repartits en 11 categories. 

Milmanda neix de les vinyes velles de chardonnay, plantades davant del castell del mateix nom a la Conca de Barberà, i vinculat durant segles al Monestir de Poblet. La família Torres va adquirir la propietat el 1975 i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay. Gràcies als sòls argilosos i profunds de la finca i al clima meridional, de temperatures fresques i fortes oscil·lacions tèrmiques, el raïm assoleix aquí el seu desenvolupament òptim i màxima expressió.

Milmanda és un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans blancs de Borgonya, fermentat i envellit en bóta de roure francès durant 12 mesos, en contacte amb les seves lies. L’anyada 2012 va obtenir la medalla d’or en els certàmens internacionals Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business. Va ser, a més, el vi servit al sopar d’estat ofert pel president Raúl Castro al seu homòleg americà Barack Obama en la seva històrica visita a Cuba eal març del 2016.