Mas La Plana 2012 de la Família Torres brilla en els Decanter World Wine Awards

Reconeixement / 2017 · 06 · 19

El prestigiós certamen internacional atorga també una medalla d’or a Reserva Real 2012

Mas La Plana 2012, el vi insígnia de la Família Torres, recull nous reconeixements internacionals. Després d’aconseguir recentment la màxima distinció en l’International Wine Challenge, s’ha erigit ara com a millor vi negre català (Platinum Best Catalan Red) en els Decanter World Wine Awards 2017. El prestigiós certamen vinícola ha atorgat també una medalla d’or a Reserva Real 2012, un altre dels vins emblemàtics del Penedès de la Família Torres. Els dos vins han obtingut una puntuació de 95 punts sobre cent.

La publicació vinícola de referència descriu Mas La Plana, 100% cabernet sauvignon, com un vi amb “un nas molt mediterrani, amb notes denses de baia fosca i notes d’oliva negra, oloroses i medicinals a base d’herbes i cuir”, mentre que de Reserva Real, elaborat amb cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc, assegura que té “una nas dens i especiat de cirera negra madura, enaltida amb tocs de vainilla, que resulta del llarg envelliment en roure". Aquest vi va ser reconegut com a 'Best in show' en dues edicions anteriors dels Decanter Wine Awards en la categoria de millor negre de varietats bordeleses.

2012 va ser un any molt sec durant gran part del cicle vegetatiu, amb excepció d’un abril molt plujós i algunes precipitacions a l'octubre. Això va suposar una disminució important de la producció però una qualitat immillorable del raïm, donant lloc a vins excepcionals.

Els Decanter World Wine Awards estan considerats com un dels concursos de vi més influents del món. Enguany, en la seva 14a edició, s'han tastat a cegues 17.200 vins i concedit 7 medalles de platí i 30 d'or a vins espanyols. Els vins premiats amb medalla d'or es divideixen en categories d'acord al preu (per sota o per sobre de 15 GBP), a l'estil o a la varietat de raïm, i es tasten de nou per optar a la medalla de platí. Els vins que assoleixen aquest reconeixement podran competir pel 'Platinum Best in Show'.