International Wineries for Climate Action incorpora nous candidats en la seva missió de descarbonitzar la indústria vitivinícola mundial

Notícia / 2020 · 01 · 22

International Wineries for Climate Action (IWCA) ha anunciat la incorporació de quatre cellers com a nous candidats, pas previ a convertir-se en membres. Aquests cellers, que s’han compromès a fer front a la gravetat de la crisi climàtica mitjançant l’adopció de mesures immediates per reduir les seves emissions de diòxid de carboni, són Spottswoode Estate (EUA, Napa Valley), Symington Family Estates (Portugal), VSPT Wine Group (Xile) i Yealands Wine Group (Nova Zelanda).

Fundat el febrer de 2019 per Família Torres i el celler californià Jackson Family Wines (EUA), IWCA és un grup de treball col·laboratiu compromès amb la implementació de solucions innovadores que mitiguin l’impacte del canvi climàtic a través de la descarbonització de la indústria vitivinícola mundial. L’objectiu d’IWCA és que tots els membres tinguin una estratègia a llarg termini per reduir el 80% de les seves emissions de diòxid de carboni per al 2045, amb un objectiu a curt termini del 50% per al 2030.

Per poder ser reconegudes com a membres de ple dret d’IWCA, els cellers han de complir els següents requisits:

Abastir-se amb almenys un 20% d’energia renovable d’instal·lacions pròpies (excloent les compres de Certificats d’Energies Renovables).
Haver completat un inventari mínim de referència d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) verificat per tercers per a un conjunt estandarditzat de categories d’emissions en els abastos 1, 2 i 3 (fent servir el Protocol de GEH de l’Institut de Recursos Mundials seguin el procés ISO 14064).
Haver demostrat almenys una reducció d’un 25% de les emissions de CO2 per unitat de vi produïda respecte al nivell d’emissions de referència de l’any base auditat.
Comprometre’s a reduir les emissions totals (abastos 1, 2 i 3) en un 50% per al 2030 i en un 80% per al 2045.

Els candidats a ser membres d’IWCA han completat un inventari de GEH de referència que inclou almenys els abastos 1 i 2, i s’han compromès a complir els requisits restants per convertir-se en membre de ple dret d’IWCA en els propers cinc anys.

Els nous cellers candidats a unir-se a IWCA són:

Spottswoode Estate és una històrica finca vinícola familiar de Napa Valley, Califòrnia, compromesa a crear un canvi significatiu a través del cultiu de vinyes ecològiques, de la comunitat i el planeta. Spottswoode, un celler certificat com a Napa Green, fa viticultura orgànica des del 1985 (va ser el primer celler de Napa en cultivar orgànicament) i va obtenir la certificació el 1992. El 2000, Spottswoode va encapçalar la restauració de Spring Creek, que defineix el límit sud de la finca. El 2007, s’hi van instal·lar plaques solars, i Spottswood es va unir a la iniciativa 1% for the Planet. Actualment el celler es troba en procés d’obtenir la certificació LEED i aspira a la certificació B Corp. “Estem molt centrats en el compromís i cura de la terra”, diu Beth Novak Milliken, directora executiva. “Esperem liderar amb l’exemple i ser el canvi que aquest planeta necessita tan desesperadament.”

Symington Family Estates és un productor de vi líder del nord de Portugal que ha invertit significativament en R+D en viticultura per adaptar-se al canvi climàtic. En tant que primera empresa vinícola amb certificació B Corp de Portugal, Symington té un pla de sostenibilitat ampli amb una sèrie d’objectius mesurables per al 2025, inclosos objectius de reducció de CO2 de principi a fi, energia renovable, vehicles elèctrics i eficiència en l’ús de l’aigua i l’energia. “Ens comprometem a treballar amb els nostres proveïdors per reduir les emissions i la nostra petjada de carboni en general”, diu Rob Symington, director associat de Symington Family Estates. “Estem molt contents d’unir-nos a IWCA ja que creiem que aquest marc rigorós pot liderar la resposta del sector vitivinícola davant d’aquesta amenaça existencial. No tenim temps per perdre.”

VSPT Wine Group és un dels majors exportadors de vi xilè del món. Compromesos amb la producció de vi sostenible des de fa més de 10 anys, l’objectiu principal de l’empresa és utilitzar energia 100% renovable per a la producció de vi, recuperar els ecosistemes a través d’un pla de biodiversitat robust i liderar programes de tractament de residus a Xile. “El nostre sentit d’urgència i la preocupació pel futur de la viticultura xilena està profundament alineat amb els valors i el compromís d’IWCA per mitigar el canvi climàtic a tot el món”, diu Barbara Wolff, directora d’assumptes corporatius i innovació.

Yelands Wine Group és el primer celler de Nova Zelanda que ha obtingut la certificació Toitū carbonzero com a resultat de la seva dedicació a la reducció d’emissions de diòxid de carboni durant tot el cicle de vida dels seus vins. Amb l’objectiu de ser un dels productors de vi més sostenibles del món, Yealands és una empresa molt innovadora que busca contínuament noves maneres de reduir la seva petjada de carboni. “Produir vins de classe mundial no té per què ser a costa del medi ambient”, diu Tiffani Graydon, directora executiva de Yealands Wine Group. “Estem encantats d’unir-nos a IWCA i treballar en col·laboració amb altres líders en sostenibilitat del sector per marcar una diferència global, tant ara com en el futur.”

IWCA dona la benvinguda a aquests quatre nous candidats i confia en què altres cellers s’uneixin a aquest esforç global per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. IWCA ha rebut el premi Wine Enthusiast Wine Star Awards 2019 pel seu lideratge visionari per impulsar l’acció col·laborativa dins del sector vitivinícola mundial per mitigar els impactes del canvi climàtic.