Grans Muralles 2014 de Família Torres s’alça amb el ‘Best in Show’ al Decanter World Wine Awards

/ 2019 · 05 · 29

Grans Muralles 2014 de Família Torres s’alça amb el ‘Best in Show’ al Decanter World Wine Awards, el certamen de vins més gran del món que organitza la prestigiosa revista britànica des del 2004. El vi negre que elabora la Família Torres a la Conca de Barberà ha obtingut la màxima distinció que atorga aquest concurs internacional i una puntuació de 97 punts. També destaquen els resultats d'un altre dels vins que elabora el celler centenari al Penedès: Reserva Real 2012, que ha rebut la mateixa puntuació i una medalla de Platí.

De les 17.000 referències procedents de 57 països que competien, només 50 vins - 8 d'ells espanyols - han estat considerats 'Best in Show', i 148 han aconseguit la medalla de Platí, dels quals 20 s'elaboren a l’Estat espanyol. El jurat, compost per 280 professionals de 30 països, inclosos 70 Masters of Wine, avalua els vins en funció de la seva procedència. Els que obtenen medalla d'or se sotmeten a un nou procés de tast per triar els guanyadors de la medalla de Platí que, al seu torn, són retastats per seleccionar els millors vins del certamen, els 'Best in Show'.
 
Grans Muralles 2014 és un vi negre, excels i equilibrat, de varietats autòctones catalanes, entre les quals es troben dues de les varietats ancestrals recuperades per Família Torres: la garró i la querol que, unides a la garnatxa, la carinyena i la monastrell , conformen l'esperit d'aquest vi únic. Prové d'una vinya als peus de les muralles que protegien el Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, de sòls profunds i pedregosos formats per capes de graves de pissarres i granits. 2014 va ser un any plujós i càlid en general, però amb temperatures més fredes del que és habitual durant l'estiu, i això va afavorir una maduració lenta i regular del raïm.
 
Reserva Real 2012 és el vi més exclusiu de Família Torres al Penedès per la seva limitada producció, ja que prové de Les Arnes, una petita vinya de 4 hectàrees amb sòls de pissarra, únics a la regió. Elaborat amb cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc, és un vi de perfil clàssic, envellit durant 18 mesos en botes noves de roure francès, com Grans Muralles. L'anyada 2012 va ser freda i amb precipitacions normals, tot i que el període de maduració va ser sec, mantenint el raïm sa fins al moment de la collita.