Família Torres finalitza la verema amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès

Notícia / 2019 · 10 · 17

Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera

Vilafranca del Penedès, 17 d’octubre de 2019. Família Torres ha finalitzat aquesta setmana la verema a Catalunya amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès, i amb la vella vinya de Mas de la Rosa, al Priorat. Durant gairebé vuit setmanes, els equips de viticultura i enologia han treballat intensament per recol·lectar el raïm de les finques que la família té a les denominacions del Penedès, Priorat, la Conca de Barberà i Costers del Segre, en una verema caracteritzada per l'estabilitat meteorològica i la manca de pluges. Els primers vins blancs del 2019 mostren una bona acidesa, frescor i un bon potencial aromàtic, mentre que els negres es presenten molt afruitats, amb un bon equilibri i persistència.

Família Torres va iniciar la verema el 26 d'agost. Tant les dates d'inici com de finalització de la collita han estat similars a les de l'any passat si bé el cop de calor de finals de juny feia témer un avanç en la collita. Durant la resta de l'estiu, les temperatures han estat les habituals, fent que la planta mantingués un ritme adequat de maduració i un estat sanitari excel·lent. No obstant això, la manca de pluges durant el cicle vegetatiu ha provocat una caiguda del rendiment global d'un 20% aproximadament i ha afectat especialment les carinyenes de la zona del Priorat.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres: "Tot i la manca de pluja, s'han complert les expectatives que teníem i podem considerar aquesta verema de molt bona qualitat. Un cop més, les varietats ancestrals tanquen la campanya, fet que demostra el potencial d'aquestes varietats en el nou escenari climàtic".

Forcada i moneu són dues varietats de cicle llarg, que es caracteritzen per la marcada acidesa. La blanca forcada està plantada a la finca de Mas Palau, al municipi de Santa Maria de Miralles, a 500 metres d'altitud, mentre que la negra moneu creix al Castell de la Bleda, a Santa Margarida i els Monjos, totes dues al Penedès. Són varietats pre-filoxèriques, recuperades per Família Torres com a part del projecte iniciat fa més de trenta anys.

La vinya de Mas de la Rosa també s'ha collit aquesta setmana, posant fi a la verema del celler del Priorat de Família Torres. Està situada al terme de Porrera i, per la seva orientació, només rep el sol de matí. És un paratge protegit, d'una gran bellesa i envoltat de muntanyes, on les velles carinyenes i garnatxes de més de 80 anys creixen en vas tradicional i en costers, que obliguen a fer tots els treballs a mà. D'aquesta singular vinya d’1,9 hectàrees naixerà la quarta anyada de Mas de la Rosa, el vi més exclusiu de Família Torres.