Els nou vins de Família Torres amb més de 90 punts Parker

Reconeixement / 2018 · 05 · 15

Luis Gutiérrez, el tastador del cèlebre crític de vins Robert Parker per a l’Estat espanyol, atorga més de 90 punts a nou dels vins que elabora la Família Torres a Catalunya, segons les últimes qualificacions publicades a finals d’abril a The Wine Advocate. Al seu informe ‘Spain: Highlights from Cataluña’, Gutiérrez reconeix que “tots els vins tastats han estat recomanats i la qualitat mitjana és millor que mai”.

Aquests són els nou vins de la Família Torres recomanats en l’informe:

Santuari de la Rosa 2016, DOQ Priorat. 94-95 punts Parker

Aquest és un vi de producció molt limitada que sortirà al mercat el 2019 i que procedeix de la nova vinya de la Família Torres al Priorat. Són 2,9 hectàrees de ceps vells de carinyena i garnatxa, plantats majoritàriament el 1939. En paraules de Luis Gutiérrez: “És sorprenentment aromàtic, floral, elegant i fresc (...). És una expressió molt elegant i refinada del Priorat, que manté el caràcter del lloc a través d'un molt bon equilibri”. I conclou: “Aquest és sens dubte el vi més elegant i equilibrat que he tastat de Torres al Priorat, i està entre els millors de les diferents regions on treballen. Bravo a la nova generació Torres per aquest vi!”.

Mas La Plana 2013, DO Penedès. 93+ punts Parker

El vi insígnia de la Família Torres, elaborat al Penedès amb cabernet sauvignon, és, segons Luis Gutiérrez: “vibrant, saborós i vivaç, amb aromes i sabors definits i nítids, i tanins rodons i elegants”. A les anyades 2012 i 1982 els atorga 93 punts.

Perpetual 2015, DOQ Priorat. 93 punts Parker

Elaborat amb ceps vells de garnatxa i carinyena, l’anyada 2015 mostra “més finor i elegància que la 2014”, segons Luis Gutiérrez, i assegura que “mostra el caràcter del Priorat”. Perpetual 2014 rep 92 punts.

Forcada 2016 (vi experimental). 92+ punts Parker

Forcada és una varietat blanca ancestral que la Família Torres ha aconseguit recuperar. Està plantada de manera experimental a l’Alt Penedès, a 500 metres d’altitud. El vi mostra “paràmetres de zones molt fredes, el que és bastant inusual en una zona com aquesta”, diu Luis Gutiérrez en la seva valoració. De l’anyada 2015, que ha puntuat amb 91 punts, comenta: “Aquest és un vi sorprenent (…), amb aromes cítriques i florals nítides i precises”. Per a ell, l’anyada 2015 “és una mica més amable que la 2016, amb bon equilibri i sabors deliciosos”.

Purgatori 2014, DO Costers del Segre. 92 punts Parker

Aquesta és la tercera edició de l'únic vi que la Família Torres elabora a la DO Costers del Segre, a la finca de l'Aranyó, on s'estan ultimant les obres d'un nou celler. Luis Gutiérrez el va trobar: “més fresc, més elegant i equilibrat que el 2013, que ja era impressionant”.

Reserva Real 2012, DO Penedès. 92 punts Parker

Aquest exclusiu vi és un cupatge de cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot que procedeixen d’una petita parcel·la de pedra pissarra de l’Alt Penedès. Segons Luis Gutiérrez, és “concentrat i potent, a l’estil dels 90”.

Milmanda 2013, DO Conca de Barberà. 91+ punts Parker

Procedent de vells ceps de chardonnay plantats davant del Castell de Milmanda, a la Conca de Barberà, és el vi blanc més emblemàtic de la Família Torres. Per a Gutiérrez, l’anyada 2013 “sembla més jove, més vibrant i amb la fusta millor integrada que la 2014”, a la que concedeix 90+ punts.

Salmos 2015, DOQ Priorat. 91 punts Parker

Aquest és el segon vi del celler de la Familia Torres al Priorat, elaborat amb carinyena, garnatxa i syrah. Aquesta anyada “mostra més finor i frescor que la 2014, i també hi ha més intensitat i complexitat”, comenta Luis Gutiérrez. Salmos 2014 obté 90 punts.

Fransola 2016, DO Penedès. 90+ punts Parker

Elaborat 100% amb sauvignon blanc, procedeix d’una de les zones més altes del Penedès per mantenir la frescor del vi. Segons el tastador de The Wine Advocate, “és una anyada vibrant i equilibrada”.