Els Masters of Wine i ‘Drinks Business’ premien la trajectòria de Miguel A. Torres

Reconeixement / 2017 · 06 · 22

L'Institute of Masters of Wine i la revista especialitzada 'Drinks Business' han concedit a Miguel A. Torres, president de Cellers Torres i membre de la quarta generació, el Premi a la Trajectòria 2017 (Lifestime Achievement Award)

Aquesta distinció reconeix aquelles persones que són "excepcionals i inspiradores, amb tota una vida de compromís amb l'excel·lència en el vi", segons l'organització, i són escollides cada dos anys pels Masters of Wine de tot el món.

Fins a la data han obtingut el Premi a la Trajectòria referents internacionals com Robert Mondavi (2005), Marchese Piero Antinori (2007), Jean-Michel Cazes (2011), baronessa Philippine de Rothschild (2013) i Hugh Johnson (2015). Miguel A. Torres es converteix en el primer espanyol que entra en aquest selecte grup.

El president de Cellers Torres va rebre el guardó en una cerimònia celebrada a Bordeus el passat 19 de juny, en el marc de la fira vinícola Vinexpo. Ho va fer de mans de Jane Masters MW, presidenta de l'Institute of Masters of Wine, que va comentar: "Després de més de 50 anys, Miguel Torres continua liderant el sector del vi de manera exemplar; encarna la missió de l'Institut pel que fa a excel·lència, interacció i aprenentatge. Està compromès amb la conservació del medi ambient invertint en R+D i, implementant iniciatives i compartint aquestes millors pràctiques per encoratjar a altres viticultors i elaboradors de vi ".

Miguel A. Torres va dir que se sentia "molt honrat i orgullós" i va voler compartir el seu premi amb l'equip internacional de Torres i amb la família. "M'agradaria destacar especialment l'extraordinari treball, esforç i dedicació dels nostres col·laboradors i de la meva família. Són els que han fet possible que el celler estigui avui on està. Permeteu-me agrair de forma molt especial a la meva dona Waltraud, que em va ajudar a construir el nostre celler (i el mercat alemany) i criar els nostres tres fills - Anna, Mireia i Miguel - i, per descomptat, a la meva germana Marimar i al meu germà Joan Maria", va assenyalar Miguel A. Torres.

Miguel A. Torres va entrar al negoci familiar el 1962, després dels seus estudis universitaris a Barcelona i Dijon, on es va especialitzar en enologia i viticultura. És autor de nombrosos llibres, entre els quals destaca 'Vinyes i vins', publicat per primera vegada el 1977 i que compta ja amb 7 edicions revisades i actualitzades, en espanyol i anglès.

Durant la seva dilatada carrera ha viatjat per tot el món. Parla anglès i francès, ha estudiat japonès i rus durant uns anys i admet que parla "de manera acceptable" l'alemany, després de més de 50 anys de matrimoni amb la seva dona alemanya Waltraud Maczassek.

La seva extraordinària contribució al món del vi ha estat reconeguda en múltiples ocasions durant aquests anys. El 1996 va rebre el càrrec de Gran Oficial de l'Ordre de Bernardo O'Higgins de Xile en reconeixement als seus serveis per millorar les relacions hispano-xilenes, així com per la seva contribució al desenvolupament del negoci del vi a Xile. També va rebre la Medalla d'Or de l'Ordre Civil del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari el 2013 per part del Govern espanyol.

L'Institute of Masters of Wine (IMW) és un prestigiós i influent organisme professional que aglutina a 355 Masters of Wine, repartits en 29 països. Aquest títol és el màxim a què pot aspirar un professional del món del vi, entre els que figures elaboradors, enòlegs, sommeliers, escriptors del vi, etc., i està reconegut internacionalment pel seu rigor.